Komisyon raporları görüşüldü

Karaağaç Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu dün yaptı. . Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonuna havale edilen konularının görüşüldüğü toplantıda Pazar yeri ve küçük

Kapaklı 4.10.2013 19:53:00 0
Komisyon raporları görüşüldü
 Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı.
 
REDDEDİLDİ
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı ikinci oturumda ilk olarak Şefik Seren Gökkaya’nın talebi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. 2009 yılında Belediye Meclisinin aldığı kararla hayatta olan Belediye Başkanı ve diğer kişilerin isimleri cadde ve sokaklardan kaldırılmış ve yerine numara verilmiş olduğundan bu karara istinaden talep sahibi Şefik Seren Gökkaya’nın talebi komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı red kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
PAZAR YERİ ALANI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından pazar yeri ve küçük sanayi sitesinin yerinin belirlenmesi konusuyla ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. 279 adanın karşısında bulunan sabit pazar alanının yeşil alan ve otopark olarak değişiklik yapılmasına hali hazırda tören alanı olarak kullanılan imar planındaki otopark alanı olarak gösterilen alanın sabit pazar yeri alanı olarak imar planı tadilatı yapılması komisyonca uygun görüldü. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Tekirdağ çevre düzeni planında bölgede ve belde sınırları içersinde küçük sanayi sitesi olarak belirlenen alanın hali hazırda kurulmuş olan Karaağaç Organize Sanayi sınırları içersinde kaldığından çevre düzeni planına uygun diğer yerlerde yer bulunmadığından küçük sanayi sitesi dilekçesi komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı red kararını meclis de oy birliği ile kabul etti.
 
“PROJEKSİYON CİHAZI VE 20 SANDALYE ALINACAK”
Toplantıda daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen yardım dilekçeleri karara bağlandı. Yanıkağıl İlkokulu ve Ortakolu’nun talepleri belediyenin bütçesinin yetersiz olması nedeniyle uygun görülmezken, okulun istediği malzemelerin belediyede mevcut olan kürsü ve protokol malzemelerinin verilerek geri teslim alınması komisyonca uygun görüldü. Ayrıca komisyon okula bir projeksiyon cihazı ve yirmi tane sandalye gönderilmesini de kabul etti. Komisyonun aldığı kararlar Ercan Çelik’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
YARDIMLARA RED
Tekirdağ İmam Hatip Orta Okulları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram Meral’in vermiş olduğu yardım dilekçesi de bütçe komisyonunca uygun görülmedi. Bahçeağıl İlkokulu ve Ortaokulu’nun masa ve sıra takımı isteğine istinaden belediyenin imkanları ölçüsünde 15 masa ile sıra alınması komisyonca uygun görüldü. Kapaklı İrfan Fatma Mandalı Okul Aile Birliği Genel Sekreteri İshak Şukla’nın vermiş olduğu dilekçe de komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı kararlarda oy birliği ile meclis tarafından kabul edildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10