Kadın muhtar 47 bin kişiye hizmet veriyor

Çorlu’da Cemaliye Mahallesi Muhtarı 66 yaşındaki Ali Başlar, kalp krizi geçirerek öldü. Muhtarın ölümünün ardından asil ve yedek azalar da görevlerinden istifa edince bir haftadır muhtarsız kalan mah

Çorlu 6.10.2013 20:13:00 0
Kadın muhtar 47 bin kişiye hizmet veriyor
 AZALAR İSTİFA ETTİ
21 mahalleden biri olan 14 bin nüfusa sahip Cemaliye Mahallesi Muhtarı Ali Başlar, geçen salı günü geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Bunun üzerine muhtarlık için azalardan biri arasında seçim yapılması istendi. Ancak asil ve yedek listede bulunan azaların hepsi istifa etti. Bunun üzerine mahalle muhtarlığı görevini üstlenen hiç kimse olmayınca vatandaşlar işlemlerini yaptıramadı. Çok sayıda mahalle sakini durumu dilekçeyle Kaymakamlığa bildirdi. Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan konuyla ilgili olarak tüm mahalle muhtarlarını topladı. Ancak 19 mahalle muhtarı Cemaliye Mahallesi için velaket görevini kabul etmezken Reşadiye Mahalle Muhtarı Reşadiye Yelda Tuncer velaket görevini kabul etti.
 
HİÇBİR KORKUM YOK
33 bin nüfusuyla ilçenin en büyük mahallelerinden biri olan Reşadiye Mahallesi Muhtarı Yelda Tuncer, vakelatini aldığı Cemaliye Mahallesiyle birlikte toplam 47 bin kişiye hizmet vereceği belirtildi. Bu görevi aldığı için pişman olmadığını belirten Tuncer, "Bir muhtar arkadaşımız hayatını kaybetmesi sonucu mahalle muhtarsız kaldı. Bu görev için diğer muhtar arkadaşlara teklif yapıldı. Ancak göreve talip olmayınca ben aldım” dedi. Hiçbir korkusunun olmadığını ifade eden Tuncer “Ben zaten kendi mahallem ile ilgili olarak tüm muhtarların bir arada olduğu binada bu işi yapıyorum. Zor olacağını düşünmeden kabul ettim” şeklinde konuştu.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10