Öztrak: “AA, AKP’nin Haber Ajansı Olduğunu Kanıtladı”

Anadolu Ajansı’nın, Ak Parti Polit Bürosu’nun yayın organı gibi davrandığını öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Üç sayfalık IMF notunu bile kamuoyuna taraflı bir Å?

8.10.2013 11:19:00 0
 Öztrak: “AA, AKP’nin Haber Ajansı Olduğunu Kanıtladı”
BİRER BİRER İFŞA ETMEYE BAŞLADI
CHP’nin uzunca bir süredir uyarılarını dikkate almayan ve ekonominin içsel dayanıklılığını artıramayan Ak Parti Hükümetinin, Türkiye’yi hedef tahtasına koyduğunu söyleyen Öztrak, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi alkışlayan tüm kurumlar bugün Türkiye’yi en kırılgan ekonomi listelerinde başa koymaktadır. Sıcak paranın bol ve ucuz olduğu günlerde Türkiye ekonomisindeki bu kırılganlıklara gözlerini kapatan kurumlar, işler sıkışmaya başlayınca aynı kırılganlıkları birer birer ifşa etmeye başlamıştır” diye konuştu.
 
DÖVİZ REZERVLERİNİN YETERSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİK
Her hafta CHP adına yapılan basın toplantılarında para politikasının net olması gerekliliğine, mevcut para politikasının kafa karıştırdığına işaret ettiklerini söyleyen Öztrak, “Yine özellikle para politikasına ideolojik bakış açısının TCMB’nin elini kolunu bağladığını ve küresel çalkantılar karşısında para politikasında en önemli silahın kullanmasını engellediğini ifade etmiştik. Yine CHP olarak uzunca bir süredir Türkiye’nin, kısa vadeli borçlarına göre, döviz rezervlerinin yetersizliğine dikkat çekmekte ve sınırlı rezervlerin dikkatli kullanılması uyarısında bulunmaktayız. Bu konuya ilişkin en güncel uyarımız 4 Ekim tarihli basın toplantımızda yapmıştık” diye konuştu.
 
IMF DE DİKKAT ÇEKTİ
2007’den sonra mali disiplinde ciddi bir gevşeme olduğunu savunan Öztrak, “Özellikle 2006’dan sonra yapısal genel devlet dengesindeki gevşemeye ve kamunun tasarruflarındaki gerilemeyi dikkat çekerek; gelenin harcandığı ve son 11 yılda çıkarılan 7 mali aftan ve özelleştirmelerden elde edilen bir defalık gelirlerle işlerin götürülmeye çalışıldığını belirtmiştik. CHP olarak yıllardır büyüme ve cari açık kıskacına sıkışmış Türkiye ekonomisinde, üretim ekonomisinin önemine, rekabet gücündeki aşınmaya vurgu yapmakta; bunun neticesinde Türkiye’nin düşen potansiyel büyümesine rağmen yüksek cari açığa vurgu yapmakta idik. Şimdi bütün bu unsurlara nihayet IMF’de son açıklamasında dikkati çekmiştir. CHP’nin yıllardır yaptığı bu uyarılar AKP tarafından zamanında değerlendirilmiş ve gerekli tedbirler alınmış olsa idi Türkiye Cumhuriyeti bu uyarılara muhatap olmaz ve Türkiye ekonomisi en kırılgan ekonomi listelerine girmezdi” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10