Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını kesmeleri veya vekâlet yoluyla kestirmeleri amacıyla toplanan

Çerkezköy 8.10.2013 11:59:00 0
Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı
25 Eylül Çarşamba günü saat 10.00’da Kaymakam Metin Kubilay başkanlığında toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu’nda Çerkezköy Belediye başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, TDV Çerkezköy Şube Muhasibi osman Aluç ve Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yer aldı.  
 
KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Kurbanlık hayvan hareketleri kontrollerinin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce oluşturulacak ekipler tarafından yapılmasına karar veren komisyon, “Kurbanlıklar, Çerkezköy Belediye Mezbahanesi başta olmak üzere, Kapalı Pazar Yeri, Kapalı Oto Yıkama Ve Yağlama Yerleri, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlere Yardım Dernek Yurtlarında kesilebilecek” şeklinde karar aldı. Kurban kesim yerlerindeki hazırlıkların, bayram süresince Belediye Başkanlığınca alınmasına ve görevliler tarafından kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kurbanlarını kendi bahçesi veya özel mülkünde endi imkânlarıyla kesmek isteyenlerin, hayvana eziyet vermeden kesmeleri gerekmektedir. Park, sokak meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılamaz. Kurban kesim yerlerindeki atıkların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmaması gerekiyor” ifadelerine yer verildi.
 
KÜÇÜKBAŞ 30, BÜYÜKBAŞ 150 TL
Bu yılki kurban kesim ücretleri için küçükbaş hayvanlar için 30 TL, büyükbaş hayvanlardan ise 150 TL alınmasına karar veren komisyon, “Koyun ve keçi türü hayvanların kulak küpelerinin, sığır cinsi hayvanların pasaportlarının İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli gözetiminden geçmesi gerekmektedir. Gebe, küpesiz, iki yaşını doldurmamış büyükbaş, bir yaşını doldurmamış küçükbaş ve sağlık izni olmayan hayvanlar kesilemez” açıklamalarında bulundu.
 
HAYVAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Kesilecek hayvanların sağlıklı ve besili olması, veteriner sağlık raporunun bulunması ve aşı kaydının olması gerektiğinin altını çizen komisyon yetkilileri, “Hayvanların kulaklarında küpe olması ve büyükbaş hayvanların yanlarında pasaport, küçükbaş hayvanların yanında nakil belgelerinin bulunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.  Kurbanlık hayvanların erkek olanlarını tercih edilmsini tavsiye eden yetkililer, sığırların iki yaşını doldurmuş olması gerektiğini vurguladı.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10