Erdoğan’ın etrafında birleşmeliyiz

AK Parti Ekim Ayı Tekirdağ İl İstişare Toplantısı önceki gün Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın ev sahipliğinde yapıldı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut “Tekirdağ büy?

Tekirdağ 8.10.2013 12:23:00 0
 Erdoğan’ın etrafında birleşmeliyiz
Çerkezköy Haber – AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından her ay düzenlenen il istişare toplantılarının 9.’su önceki gün Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın ev sahipliğinde yapıldı.
 
9.’SU ÇERKEZKÖY’DE DÜZENLENDİ
Cumartesi günü saat 14.00’da Lemar Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Başkanı Ahmet Kambur’un konuşması ile başladı. Kambur, danışma toplantılarının 9.’sunun Çerkezköy’de düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade ederek “Süleymanpaşa ve Çorlu dışında ki bütün ilçelerimizde il danışma toplantılarımızı yaptık. Toplantıların, partimiz açısından oldukça verimli olduğunu söyleyebiliriz. Toplantılarımızı 12 gurup halinde gerçekleştirdik.  Türkiye’de bu toplantıları yapabilen bir başka il daha yoktur. Şarköy’deki partili Çerkezköy’e, Çerkezköy’deki üyemiz Şarköy’e gitmektedir” dedi.
 
BAŞVURULAR 1 KASIM’DA SONA ERECEK
Aday adaylarının 1 Kasım’a kadar müracaat etmesi gereltiğini söyleyen Kambur “15 Kasım’da parti içi temayül yoklamaları başlayacak. Bu yoklama sonucunda ilk sırada yer almanın adaylığa etkisi sadece yüzde beş oranındadır. Bu süreç sonucunda üyelere yönelik yoklamalarımız olacak. Bunu da merkez yoklaması takip edecektir. Yani adaylık konusu göründüğü gibi basit olmayacak” diye konuştu. Kambur, yerel seçimlerin Tekirdağ açısından önemine de vurgu yaparak “İlkler her zaman çok önemlidir. Tekirdağ büyük şehir oldu. İlk büyük şehir belediye başkanlığını AK parti almak zorundadır. 2014 Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu da ülkemizde ilk. Çünkü cumhurbaşkanını halk seçecek. Yerel seçimlerde ne kadar çok çalışırsak cumhurbaşkanlığı seçimlerini de o derce yüksek motivasyonla kazanmış oluruz. Objektif fikirlere bakarak adayımız belirlemeye çalışacağız” dedi.
 
TEŞKİLAT DIŞINDAN DA OLABİLİR
Aday adayının illa teşkilatın içinden olması şartının olmadığını ifade eden Kambur “İnsanımıza hizmet edebileceğine inandığımız her insan bizim aday adayımız olabilir. Yeter ki bu kişi kamuoyu tarafından sevilen birisi olsun. Yani biz kiminle kazanabilirsek onunla yolumuza devam etme kararı alabiliriz. Kısır çekişmeler teşkilatlarımızda yer bulmamalıdır. Son aşamada belirlediğimiz adayımızın etrafında kenetlenerek seçimi kazanmak zorundayız. Dedikoduya mahal vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
ERDOĞAN’IN ETRAFINDA BİRLEŞMELİYİZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 2004 yılı Çerkezköy’ü ile bu günkü Çerkezköy’ün mukayese edilmeyecek derecede farklı olduğunu ifade ederek “Göreve geldiğimiz yıldan itibaren Çerkezköy’e yapmış olduğumuz birçok hizmetimiz oldu. Bunların başında altyapı hizmetlerimiz gelmektedir. Bu gün çalışmalarımız sonucunda bir metrekare altyapısı olmayan sokağımız kalmadı. 42 bin metre kare kanalizasyon hattı döşedik. 21 bin metre içme suyu şebekesi yapıldı. Kapalı spor salonunu faaliyete geçirdik. Temizlik hizmetlerini özelleştirdik ve katı atık sistemini düzenli ve sorunsuz hale getirdik.  Çorlu deresinin 3 bin 5 yüz metrelik kısmını ıslah ettik” dedi. Ertem “Akrabacılık, hemşericilik ve arkadaşlık bir kenara itilerek Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında birleşmek gerekiyor” diye konuştu.
 
İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIN
Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut da, danışma toplantılarının Tekirdağ’ın geleceği açısından öenmli olduğunu vurgulayarak “Bu toplantılar seçimler için çok önemli. Bu gün Çerkezköy’de sokaklarda dolaştım. Her sokak ve kaldırımda AK Partinin emeği olduğunu gördüm. Ben Başkan Ertem’i kutluyorum.  Şunu özellikle istirham ediyorum; asla vatandaşla gerginleşmeyin. Bir mesele varsa, gel belediyede halledelim dahi demeyin. Hemen belediye başkanı arayarak ya da yetkili birine ulaşarak meselenin çözümüne yardımcı olmalısınız.  Vatandaşımızı zora koşmayıp işleri kolaylaştırın” dedi. Çerkezköy’de seçim atmosferine girildiğini ifade eden Akbulut  “Sokaklarda vatandaşlarımızla görüşürken bildbordlarda aday adaylarımızın resimlerini gördüm. Bu çok güzel bir şey. Yolların aynı noktada kesiştiğini unutmayalım. Bu bizim partimizin bir farkıdır. Hepsi de AK Parti için yola çıkmış ve Recep Tayyip Erdoğan için mücadele eden kardeşlerimizdir” diye konuştı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Ak Parti 9. İl danışma toplantısına Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ il Başkanı Ahmet Kambur, Çerkekzöy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Tekirdağ AK Parti eski İl Başkanı Soner Çizen, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklı, Saray, Çorlu ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kapaklı AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve partililer katıldı.
 
Aday adaylığını açıklayan Tuncay Yegin’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Partimize ve Çerkezköy’e hayırlı olsun. Aday adaylığı süreci bu ayın sonuna kadar tamamlanacak. Ondan sonra çıkacak aday adayları da yarış içersinde olacaklar. Seçkin ve kaliteli aday adayları ile bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Ak Parti kendisine yakışan sayıda ve kalitede aday adayları çıkarmak zorundadır. Kısaca Ak Parti’ye de yakışan budur” dedi .
 
BİZLERİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR
Ak Parti’nin Çerkezköy’de favori parti olduğunu ifade eden Ertem, “Sürecin ardından aday adayları arasından bir aday çıkacaktır. Bir kişinin etrafında herkesin kenetlenmesi gerekiyor. Ak Parti’ye inanmış insanların bunu sürdürmesi gerekiyor. Sadece aday adayları değil, sevenleri yakınları da bu sürece destek vermelidir. Amaç Çerkezköy’ün ve halkın kazanmasıdır. Belirlenecek olan adayı herkesin yürekten destekleyeceğine inanıyorum. Herkesin, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın atayacağı adayın ardından küsmeden, darılmadan koşması gerekiyor. Böyle yapmayan kişilerin Ak Parti’ye olan samimiyeti de sorgulanır. Bizleri güzel günler bekliyor” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10