Hastane Raporu Yeterli Olacak

Hükümetin demokratikleşme paketi toplantıları sırasında en çok gündeme gelen karar hasta tutuklu ve mahkûmların serbest kalmaları için yapılacak düzenlemeler oldu. Tam teşekküllü hastaneden alınacak

Çerkezköy 8.10.2013 20:46:00 0
Hastane Raporu Yeterli Olacak
 ÖLMEK ÜZERE OLAN MAHKÛMLAR SERBEST KALACAK
Adli Tıp Kurumu'nun bugüne kadar yalnızca ölmek üzere olan mahkûmların serbest kalması için rapor verdiği tespit edildi. Hükümet, devlet hastanesi raporunun serbest bırakılması için yeterli kabul edilmesi ve Adli Tıp'ın yalnızca bu raporların içeriğinin uygunluğunu ve doğruluğunu inceleyen hakem heyeti durumunda olması kararını verdi. Daha öncede hasta mahkûmların serbest kalması için mevzuat düzenlemesi yapıldı, fakat Adli Tıp Kurumu’nun kriterleri nedeniyle istenen sonuç alınamadı.
 
ADLİ TIP TAHLİYE KONUSUNDA GÖRÜŞ BELİRTEMEYECEK
Mahkûmların başvurularında tahliye kararı 10'da bir oranında kaldı. Ayrıca Adli Tıp'ta rapor sürelerinin uzamasının çözüm arayışını güçlendirdiği belirtildi. Olası düzenlemeye göre hastane raporu "tahliye kriteri" için yeterli olacak. Adli Tıp, bu raporları sonuç değil, içerik açısından değerlendirebilecek. Adli Tıp rapor hakkında görüş belirtebilecek ancak tahliye konusunda görüş belirtemeyecek.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10