“Kuran’a kulak verelim”

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda kadınlara yönelik “Hz. Peygamber döneminden bugüne Cami-Kadın ve Aile” ve “Kadını Cam

Çerkezköy 8.10.2013 20:55:00 0
“Kuran’a kulak verelim”
 ALLAH’IN MAĞFİRETİNE KOŞUNUZ
2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından dün saat 14.30’da bayanlara yönelik seminer gerçekleştirildi. Programa Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın eşi Nezaket Tuna, kuran kursu hocaları ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna ’nın eşi Nezaket Tuna, “ Yüce Allah, hepiniz Allah’ın rahmetine, bereketine, huzuruna koşunuz buyurmaktadır. O halde camiler ve din görevlileri haftası münasebeti ile Allah’ın rahmeti, bereketi, huzuru ve saadeti için hep beraber koşalım. Kalpler Allah’a itaat ederse o zaman mutlu olur. Hepimiz camilere, sohbete, Kuran’a, hep beraber koşmamız lazım. Hem dünyada hem ahirette huzur ve saadeti yakalayalım. Allah böyle buyuruyor. Allah’ın mağfiretine koşunuz” diye konuştu.

“İÇ HUZURU BULAMAZLAR”
Tuna, “En güzel saraylarda yaşayanlara, en iyi yiyecek ve giyeceklere sahip olanlara bakınız. Ama Allah’tan, Kuran’dan, ona itaat etmekten uzak olursa gerçekten hiçbir zaman iç huzuru olamaz. Bütün ruhi bunalımların sonucunu inceleyiniz. Kuran’dan, imandan, ibadetten uzak olan insanlar her zaman sıkıntıdadır. İç huzuru bulamamaktadır. Her evde kavga huzursuzluk, anne ve babalar çocukları tarafından itilmektedir. Kuran’a boy göstermezsek, Allah’a uygun evlat yetiştirmezsek hepimiz zarar ve ziyanda oluruz. Kuran’a kulak verelim ve boyun eğelim” ifadelerini kullandı. 

SEMİNER VERİLDİ
Konuşmaların ardından Bahçeli Camii Kuran Kursu Hocası Emine Güngör, İsmetpaşa Mahallesi Kız Kuran Kursu hocaları Sümeyye Özökten ve Mümine Çapgulaş, Mevlana Kız Kuran Kursu Hocası Sebahat Ülgen, Gazi Osman Paşa Mahallesi Camii Kız Kuran Kursu Hocası Sabber Sarıgöl “Hz. Peygamber döneminden bugüne Cami-Kadın ve Aile, Kadını Camiden alıkoyan fiziki engeller” konulu seminer verdi. Seminere katılanlara Hz.Peygamber dönemi ile günümüzde kadının ve çocukların cami ile ilişkisi, kadınların camiler ile olan fiziki fonksiyonları, kadını camiye girmekten alıkoyan engeller ve bununla ilgili öneriler anlatıldı.

Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10