Bakan Yazıcı'dan Andımız cevabı: "Okuduğunuzun anlamını bilmiyordunuz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı dün vatandaşların bayramını kutlamak için Çerkezköy’e geldi.

Çerkezköy 13.10.2013 14:50:00 0
Bakan Yazıcı
 ALTYAPISINI VATANDAŞLA BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ
Sabah saatlerinde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve partililer tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı, Glory Area Kafe’de partililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşma yaptı. Ak Parti iktidarı olarak ilk günden bu yana partinin en önemli özelliğinin milletle beraber olması, milletin ortak beklentilerinin önünde koşabilmek, yarını bugünden belirlemek derdi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu “11 yılda pekçok önemli başarıya imza attık” dedi. Çerkezköy’deki dinamitleri daha iyi yerlere taşımaları gerektiğini söyleyen Müezzinoğlu “Tekirdağ artık büyükşehir. Bunun altyapısının vatandaşlarla birlikte oluşturacağız. Ak Parti belediyeciliği herkese anlatmak bizim sorumluluğumuz” dedi.
 
ŞEHİT AİLELERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ UNUTMAYALIM
Belediyecilik anlamında hangi ilde Ak Parti varsa, o şehrin yüzününü, vizyonunun değiştiğini söyleyen Müezzinoğlu “Ülkelerin vizyonunu hükümetler, şehirlerin vizyonunu yerel yönetimler oluşturur. Tekirdağ’ın geleceği için tüm kapıları çalmak, bütün elleri sıkmak, beklentilerin öncülüğünü yapmak bize düşüyor. İnşallah Tekirdağ’ı el birliği ile farklı boyuta taşıyacağız” diye konuştu. Bayramların mutluluk, paylaşma, kardeşlik olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu “Bayramda şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi ve ailelerini, kapısının çalınmasını bekleyen yaşlıları, engellileri, çocuk esirgeme kurumunda kalan kimsesiz çocukları da unutmayalım” diyerek tüm Çerkezköy halkının Kurban Bayramını kutladı.
 
NEREDEN NEREYE GELDİ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı. Türkiye ekonomisinin büyümesini gerçekleştirirken, sosyal alandaki sorunları azaltırken, bunu halktan aldığı performans ile yaptığını söyleyen Yazıcı, “Geriye dönüp baktığmızda Türkiye nereden nereye geldi. Sağlı, eğitim, ulaştırma, bayındırlık ve sosyal politikalarda muazzam değişiklikler yapıldı” dedi.
 
HAMLECİ BİR HÜKÜMETİZ
AK Parti’nin hamleci bir hükümet olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı “Bu, milletten aldığımız emanetin üzerimizdeki sorumluluğunun sürüklediği bir hareket tarzıdır. Milletin gündemiyle hükümetin gündeminin örtüşüyor olmasına gayret ettik. Gündemde hep millet, halk oldu” dedi. Ekonomik hayatın dinamitlerini hayata geçirdiklerini ifade eden Yazıcı “Faaliyetlerimizi sürdürürken coğrafi olarak hiçbir ayrım yapmadık. Millete ait olan kaynakları projelere tahsis eden, bu hassasiyet en önemli hassasiyetimiz oldu. 36 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye’den 152 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye haline getirdik” diye konuştu. Ülkelerin büyüklüğünün ekonomik performans ile ölçüldüğünü kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Paylaşımcı bir yönetim anlayışına sahibiz. Konuşuruz, tartışırız, en doğrusuna karar veririz. Yanlışımız varsa da düzeltiriz. Sosyal alanda da Türkiye değişti ve dönüştü. Ülkemizde 8 milyon 500 bin engelli vatandaşımız var. Bunların hukuku yoktu. Birileri sosyal devletten bahsediyor. Ama sosyal devler sadece söylemekle olmaz. Biz, onların hukukunu düzenleyen Engelliler Kanununu çıkardık. Bunları milletin imkanları doğrultusunda yaptık” ifadesini kullandı. Andımız ile ilgili de konuşan Bakan Hayati Yazıcı, “Andımızı kim, niye çıkartmış, ne zamandan beri okutuluyor, ne getiriyor, ne götürüyor ona bakmak lazım. Millet kuşatıcı bir kavram. İçinde 76 milyon var” dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Kahvaltıya Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkan vekili Yavuz Kütük, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, AK Partili belediye ve il genel meclis üyeleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Aynur Düzgünel, Mehmet Danyeli, Tuncay Yegin ve Habip Bilgin, muhtarlari sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
 
ŞEHİT AİLESİNİ DE ZİYARET ETTİ
Kahvaltının ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İnan Sokak ve Atatürk Caddesi’nde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. Esnafla tek tek tokalaşarak onların bayramını kutlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un baba ocağını da ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarete Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve askeri erkan da katıldı.
 
ESNAFIN VE VATANDAŞIN BAYRAMINI KUTLADI
Şehit annesi Hatun Nilüfer Ersoy ve şehit babası Mustafa Ersoy ile bir süre görüşen Bakan Müezzinoğlu, Özel Çerkezköy Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu. Hastane önünde Başhekim Ahmet Türker ve hastane müdürü Alper Atasoy tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, hastanede yeni kurulan Emzirme Biriminde de incelemelerde bulundu. Özel Çerkezköy Hastanesi’nden belediyeye kadar olan kısımda faaliyet gösteren esnafı da ziyaret eden Müezzinoğlu, tüm esnafın Kurban Bayramını kutladı. Yoldan geçen vatandaşlarla da sohbet eden Müezzinoğlu, vatandaşlara sıkıntılarının olup olmadığını da sordu. Ak Partili gençler de esnafa ve vatandaşa bayram çikolatası ikram etti.
 
YASAK KOYMADIK, DÜZENLEME YAPTIK
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da İnan Sokak ve Atatürk Caddesi’nin sol bölümündeki esnafı ziyaret etti. Esnafla tokalaşıp bayramlaşan Bakan Hayati Yazıcı, bir şarküteride mekan sahibi Mehmet Baş’a içki satışı ile ilgili yapılan düzenleme hakkındaki fikrini sordu. Mehmet Baş ise içki yasağının işlerini olumsuz etkilediğini ve aynı yasağın neden birahanelerde uygulanmadığını sordu. Soru üzerine konuşan Bakan yazıcı, ortada bir yasak olmadığını ifade ederek “Biz yasak koymadık. Düzenleme yaptık” dedi.
 
ANDIMIZI NEDEN KALDIRDINIZ?
Bir saat ve gözlükçü dükkanına da giren Bakan Yazıcı, dükkan sahibi Aşkın Avşar’ın ‘Andımızı neden kaldırdınız?’ sorusuna da “Okuduğunuzun anlamını bilmiyordunuz. Kürt olur, laz olur, Çerkez olur. ‘Varlığım Tük varlığına armağan olsun’ diyor. Niye olsun? Adam Çerkezse niye öyle desinki. İnsanlığa armağan olsun demek gerekir. İçinde yanlış şeyler var.  Ayıklamaya kalksan olmaz. En doğrusu kaldırmaktı. Okuyan yine okusun. Biz yasaklamadık ki. Ne anlama geldiğini düşünmezsen bir şarkı gibi söyler gidersin” cevabını verdi.
 
ÇORLU’YA HAREKET ETTİLER
Esnaftan alışveriş te yapan Bakan Yazıcı, 2 yaşındaki çocukları Ömer Taha’ya mont almak isteyen Enver-Meryem Çetintürk çifti ile sohbet edip montun ücretini kendisi ödedi. Esnaf ziyaretinin ardından Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı, Çorlu’ya hareket etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10