Bayramda siyaset rafa kalktı

Çerkezköy AK Parti İlçe teşkilatı, bayramda CHP ve MHP’yi ziyaret etti.

Çerkezköy 19.10.2013 01:48:00 0
Bayramda siyaset rafa kalktı
 İLK ZİYARET MHP’YE
Bayramın ikinci günü saat 11.00’da MHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden AK Partililer MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaret dolayısıyla AK Parti İlçe Teşkilatına teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy’de bayramların ruhuna uygun şekilde icra edilir olmasının çok sevindirici olduğuna dikkat çekerek “Biz ayrı kulvarlarda siyaset yapmamıza rağmen, gerektiği yerde en samimi bir şekilde birbirimizi kucaklamayı biliyoruz. Diğer coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimiz maalesef ki birbirleriyle çatışmaktadırlar. Temennimiz onlar da aralarında var olan dargınlık, kin ve husumeti bir köşeye iterek, birbirlerini en samimi şekilde kucaklamalarıdır” diye konuştu. Önsel, siyasetin içinde olan kişilerin siyasıtartışmaların dışında kalmasının söz konusu olamayacağını ifade ederek “Siyasi parti içerisinde görev almış olan kişiler istemeseler de zaman zaman siyasi polemiklerin içinde yer alırlar. Bu siyasetin doğasında var olan bir kuraldır.  Bunu yaparken yüz yüze olduğumuzu unutmamamız gerekir.  Ben kardeşliğimizin ebediyen bozulmamasını temenni ediyorum. Bizim samimiyetimiz, kardeşliğimiz ve beraberliğimiz sadece bayramlarla sınırlı kalmamalıdır” dedi.
 
HUZURLU BİR HAYAT YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da diğer Müslüman ülkelerde süren çatışmaların son bulmasını temenni ederek “Birçok Müslüman ülkede kardeşkanı akmaktadır. Bu bizleri son derece üzmektedir. Bu nedenle onlar, bizler kadar bayramı huzurlu bir şekilde geçiremediler. Oysaki dini bayramlarımız sevginin, hoşgörünün ve affetmenin doruğa çıktığı zamanlardır. Her siyasi partimiz ülke menfaatlerinin, insan haklarının savunulması adına hizmet vermektedir. Bizler bu amaçlar doğrultusunda hareket ederek insanımızın huzurlu bir hayat yaşamasına çalışıyoruz” ifadesini kullandı.
 
YENİ YÖNETİMİ DE KUTLADI
Barış, sevgi ve hoşgörünün dinin bir gereği olduğunu sözlerine ekleyen Demirbağ, “Her zaman sevgi ve hoş görüyü ön planda tutmamız gerekmektedir. Hele hele bayram günlerinde bu duyguları daha yoğun bir şekilde yaşamalıyız. Biz AK Parti teşkilatı olarak hem yeni yönetiminize hayırlı olsun dileklerimizi iletmek hem de Kurban bayramınızı kutlamak için ziyaretinize geldik” dedi.
 
BAYRAMLAR, KAYNAŞMAYI SAĞLAR
AK Parti Çerkezköy Teşkilatı, saat 11.30’da da Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililerle bayramlaştı.  Çerkezköy CHP ilçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bayramlaştı. Ziyarette CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de hazır bulundu. Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, bayramların birleştiren, kaynaştıran ve kardeşlik duygularını ön plana çıkaran sayılı günler olduğunu ifade ederek “Bayramların özelliği zaten kaynaşmayı sağlamaktır. Temennim daha nice bayramları huzur ve mutluluk içinde hep birlikte yaşamaktır” diye konuştu.
 
HEPİMİZİN AMACI BU ÜLKEYE HİZMET
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da “Hepimizin amacı bu ülkeye hizmet etmektir. Değişik partilerde yaptığımız görevin temelinde ülkemize hizmet var. Hepimiz üstlendiğimiz görevle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz. Diğer Müslüman ülkelerde yaşayan kardeşlerimiz bizim kadar rahat ve huzur içerisinde değiller. Onların da bizler gibi bayramlarını huzur içinde yaşamalarını isterdik. İnşallah bunu yakın zamanda yaşama imkânı bulurlar. Ayrı partilerin mensupları olmamıza rağmen aynı ülkenin insanlarıyız. Hepimiz kardeşiz. Dünyada başka bir Türkiye yok.  Bu nedenle kardeşçe yaşamanın gerekleri neyse o şekilde yaşamaya özen göstermek zorundayız” dedi.
 
SON DA OLMAYACAK
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de bir arada bayramlaşmanın ilk olmadığı gibi son da olmayacağını ifade ederek, “Bayramlar önemli günlerimizdendir. Günlük hayat temposu içinde ne olduğumuzu, nasıl olmamız gerektiğini bu müstesna günlerimiz sayesinde anlayabiliyoruz. Bayramlar, eşimiz, dostumuz, akraba, arkadaş ve meslektaşlarımızı arayıp sormamız, onlarla bir araya gelmemiz açısından çok önemlidir.  Ulus olmanın bilinciyle, tasa ve kıvançta beraber oluyoruz” diye konuştu.
 
HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI ÜLKENİN MENFAATİDİR
Yüceer, her siyasi partinin ortak paydasının ülke menfaati olduğunu ifade ederek “Hepimizin ortak paydası, ülkemizin menfaatidir. Bu günleri dolu dolu yaşamalıyız. Sevgi, saygı ve hoşgörüyü aramızdan eksik etmemeliyiz. Bu özelliklerin toplumumuz üzerinden eksik olması bütün şekilde yok olmamız, bitmemiz demektir. Bu güzelim değerlerimizi yitirmeden kardeşçe ve birlikte yaşamalıyız” dedi.
 
BAYRAMLARIN ÖNEMİ
Saat 13.30’da düzenlenen bayramlaşma programında da AK Partililer kendi aralarında bayramlaştı. Bayramlaşma programına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da katıldı. Bayramlaşma programında konuşan İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, bayramların önemine dikkat çekerek “Bir taraftan büyüklerimizi ziyaret ederken, diğer taraftan dini vecibelerimizi yerine getirmenin  mutluluğunu yaşıyoruz.  Bütün güzellikleri bir Arada yaşama imkanı bulduğumuz  bu müstesna günler sonrasında yerel  seçimlere daha fazla zaman vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
BAYRAMLAR PAYLAŞMAKTIR
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de “Bayramlar paylaşmaktır, kucaklaşmaktır. Bayramlar bizi biz yapan değerlerimizdir. Yılda iki kez dahi olsa ziyaretine gidemediğimiz kişileri bayramlarımız nedeniyle ziyaret etme imkanı buluyoruz.  Bu vesile ile bütün İslam Aleminin  ve siz değerli kardeşlerimin Kurban bayramı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu. İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil de Dini Bayramların önemine işaret eden konuşmalarında dini vecibelerin yerine getirilmesinin sosyal eksiklikleri gidermeye yönelik olduğunu belirtti. Dini emirlerde mutlaka insanlığın saadetini, mutluluğunu sağlamaya yönelik bir tavsiye  olduğunu ifade eden Yeşil “Dinimizde büyükleri ziyaret,  imkanların bölüşülmesi, hoş görününün yaygınlaştırılması ve kinin bir tarafa itilmesi gibi sosyal olguya dair güzelliklere rastlarız. Bu nitelikler bize, dinin emirleri olarak tebliğ edilmiştir. Birde milli bayramlarımız vardır. Onlarda aynı amaç adına toplumumuzda yer bulmuşlardır” dedi.
 
AYNI AMAÇ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Nuran Yeşil, “Teşkilatımız dinimizin emri gereği bu yelpazeyi genişleterek MHP ve CHP Teşkilatlarını ziyaret etti. Diğer siyasi partiler de bizler gibi vatanımızın geleceği için ellerini taşın altına sokmuş sivil toplum örgütleridir. Teşkilatlarda görev yapan bizler her konuda tartışabiliriz. Tartışmalarımızda dozu aşmış olabiliriz de. Bütün yapılanların ülkemiz menfaati için olması nedeniyle biz siyasiler birbirimizi hoş görmek zorundayız. Bu duygularla Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimin, Tekirdağ Halkının ve İslam Aleminin bayramını kutluyor savaşsız, barış dolu günler geçirmeyi diliyorum” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10