Beslenme önemli bir faktör

Zübeyde Hanım Anaokulu idaresi ve Pandar Diş Sağlığı Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen programla, anaokulu öğrencileri diş taramasından geçirildi.

Çerkezköy 21.10.2013 20:09:00 0
Beslenme önemli bir faktör
 ÇENE BOZUKLUĞUNA RASTLANMADI
Dün Zübeyde Hanım Anaokulu idaresi tarafından ‘Sağlıklı Yaşam Becerileri’  programı kapsamında öğrenciler diş sağlığı konusunda bilinçlendirildi. Diş hekimleri Demet Pandar ve Semra Vatansever 203 öğrencinin dişlerini taradı. Taramalarda miniklerde diş çürüklerine rastlanırken, çene bozukluğuna ise rastlanmadığı belirtildi.
 
ALTI AYDA BİR KONTROLDEN GEÇİRİLMELİ
Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sebahat Uslu ve Okul Aile Birliği Başkanı Şermin Akçay’ın da katıldığı programda, öğrencilere diş sağlığı konusunda detaylı bilgiler verildi. Demet Pandar, diş taraması çalışmasında çocukların altı ayda bir kez doktor kontrolünden geçmesinin önemli olduğunu ifade ederek “Ayrıca erken diş çekimleri sonrasında dişin çekildiği boşluğun yeni diş çıkıncaya kadar korunması amacıyla yer tutma işleminin yapılması da çok önemli” dedi.
 
BESLENME ÇOK ÖNEMLİ
Yer tutmanın yapılmaması durumunda çekilen dişin her iki taraftaki dişlerce doldurulmuş olacağını, bunun da ileride operasyonu gerektireceğini belirten Pandar “Diş çürümelerinde beslenme önemli bir faktör. Tatlı ve çikolata gibi yiyecekler diş sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor. Bu gibi yiyeceklerin az tüketilmesi ve dişlerin sık aralıklarla fırçalanması diş çürümelerini aza indiriyor. Bir de altı ayda bir kere dişler fmuor’lanmalıdır” dedi. Bunun hekim tarafından yapılan bir işlem olduğunu belirten Pandar “Bu işlem diş çürümelerini minimize etmektedir” ifadesini kullandı.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10