Murat bebeğe ailesi sahip çıkmadı

Çorlu’da geçtiğimiz yıl Aralık ayında bir apartmanın 6'ncı katında çanta içerisinde bulunan erkek bebeğin ailesi belirlendi. Ancak anne G.A. ve baba H.A., 4 çocukları olduğunu ve 5'incisine bakacak güÃ

Çorlu 23.10.2013 00:54:00 0
Murat bebeğe ailesi sahip çıkmadı
 Çerkezköy Haber – Çorlu’da geçen 26 Aralık günü Marmaracık Beldesi Marmara Evler Apartmanı'na gelen asansör tamircisi, duyduğu ağlama sesi üzerine çıktığı 6'ncı katta çanta içinde bebek buldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve burada 'Murat' adı verilen bebeğin bir günlük olduğu belirlendi.
 
SEVGİ EVİNE TESLİM EDİLDİ
Tedavisinin ardından Murat bebek Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evi'ne teslim edildi. Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bebeğin bulunduğu apartmanın 3'üncü katında oturan G.A.'nın daha önce karnının şiş olduğu, ancak bir süre sonra yanında bebek olmamasına rağmen şişliğin indiği yönünde ihbar aldı. 4 çocuk annesi G.A. ile bir fabrikada işçi olarak çalışan baba H.A.'dan DNA testi için örnekler alındı. Yapılan tetkiklerde bebeğin anne ve babasının G.A. ve H.A. olduğu belirlendi.
 
BAKACAK GÜCÜMÜZ YOK
Gelen test sonucunun ardından bebeği çanta içinde bıraktığını kabul eden anne G.A., verdiği ifadesinde, 'Eşimden hamile kaldığımı 9 ay boyunca gizledim. Evde tek başıma doğum yaptım. Bakacak gücümüz olmadığı için bebeği çantaya koyarak apartmana bıraktım' dedi. Jandarma tarafından gözaltına alınan anne ve baba, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında anne ve baba hakkında Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi'ne 'aile ferdine kötü muamele' suçundan 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10