Tren Garı, yeni bir yüze kavuşacak

TCDD Çerkezköy Garı’nda çevre düzenlemesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gar lojmanlarında ve gar etrafında sene başında başlatılan çalışmalar Çakı İnşaat firması t

Çerkezköy 23.10.2013 01:06:00 0
Tren Garı, yeni bir yüze kavuşacak
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Tren Garı’nda bir süre önce başlatılan tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.
 
BİR AY İÇİNDE AÇILACAK
Yenilenen üst geçidide bir ay içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacak. Çalışmaları yürüten Çakı İnşaat firması yetkilileri, çalışmaların altı ay önce başladığını ifade ederek “Yaklaşık 12 bin metrekare alan içersinde kaldırım düzenlemesi yapıldı. Kaldırımlar özel andezit taşı ile kaplandı. Gözleri görmeyen engelli vatandaşlarımız için ise yaklaşık iki bin metre yürüyüş alanı yapıldı. Ayrıca çalışmalar kapsamında engelliler için rampa da yapıldı” dedi.
 
ASANSÖR DE OLACAK
Yapılacak yeni üst geçidin kapalı ve saydam olacağını ifade eden yetkililer “Ayrıca üst geçitte engellilerimiz için asansör de olacak. Vatandaşlarımız yeni yapılacak olan köprüden rahatlıkla inip çıkabilecekler. Alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Kanalizasyon hattı, andezit işleri, doğalgaz çalışmaları da sona gelindi. Tarihi binaya güzel bir restorasyon çalışması yapılacak. Şuana kadar 16 lojman aslına uygun olarak restore edilip teslim edilirken, diğer lojmanlarda da çalışmalar devam ediyor” dedi.
 
Haber / Reyhan YAVUZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10