Yargıtay’dan emsal karar

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, işverenin 16 gün süreyle işe geç geldiği gerekçesiyle işten çıkardığı kişinin yerel mahkemece verdiği 'işe iade' kararını bozdu.

24.10.2013 12:16:00 0
 Yargıtay’dan emsal karar
MAHKEME İŞE İADE KARARI VERDİ
Bir televizyon kanalında koordinatör vekili olarak görev yapan bir kişi, 1-17 Ağustos 2011 tarihleri arasında işe geç geldiği gerekçesiyle işten çıkarıldı. İş sözleşmesinin haksız fesih edildiğini öne süren koordinatör vekili, konuyu yargıya taşıdı. Yerel mahkeme, mesaiye geç kalmayı alışkanlık haline getirdiği ileri sürülen kişinin işe iadesi yönünde karar verdi.
 
YARGITAY KARARI BOZDU
Mahkeme, davacının iş akdinin işverence, haksız olarak feshedildiğinden bahisle işe iadesini ve iş güvencesi tazminatlarının ödetilmesi yönünde karar verdi. İşveren, yerel mahkemenin kararını temyiz etti. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi yaptığı incelemede, mahkemeye sunulan belgelerden davacının 1-17 Ağustos 2011 tarihleri arasında hemen hemen her gün bazen 4 saati aşar şekilde mesaiye geç gelmeyi alışkanlık haline getirdiğini belirledi. İşçinin mesaiye sürekli olarak geç gelmesinin işveren açısından geçerli fesih nedeni olduğuna işaret eden Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, davacının, iş akdinin işveren tarafından geçerli nedenle feshedildiği kabulü ile davanın reddi gerektiği halde işe iadesine karar verilmesini usul ve yasaya aykırı buldu. Yerel mahkemenin verdiği kararın ortadan kaldırılmasına hükmeden Yargıtay 7. Hukuk Dairesi oy birliği ile davanın reddine karar verdi.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10