Okul öncesi eğitim, çocukların geleceğini şekillendiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı M.Zeki Gürcün, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan esnaf ve vatandaşlarla bir yandan da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile g?

Çerkezköy 24.10.2013 13:06:00 0
 Okul öncesi eğitim, çocukların geleceğini şekillendiriyor
 
NE ŞEKİL VERİRSENİZ, KARŞINIZA O ŞEKİLLE ÇIKAR
Çocuk Yuvası Müdürü Ebru Güler tarafından karşılanan Gürcün, siyasi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Ebru Güler de mesleğe kendi çocukları dolayısıyla başladığını ifade ederek “Çocuklara bu yaşta verilen eğitim, gelecek yıllarda kişiliklerinin şekillendirilmesinde oldukça önemli. Bunu hamurun ilk şekillendirilmesine benzetebiliriz. Nasıl şekil verirseniz sonraki yıllarda karşınıza o şekille çıkarlar” dedi.
 
HENÜZ OTURMUŞ DEÐİL
Güler, yuvada çocuklara eğitimin sevgi ile verildiğini belirterek “Bu bizim üçüncü yılımız. 2-5 yaş arasında 25 çocuğa eğitim veriyoruz. Sabah saat 07.00’da başlayan eğitimimiz akşam saat 18.00’a kadar devam ediyor. Yuvamızda bulunan çocukların anne ve babaları çocuklarına bir ev ortamında eğitim verilmesinden dolayı memnunlar. Yasal olarak fabrikalarda çalışan ailelerin çocukları da yurtlarda eğitim almalı. Ama bu henüz oturmuş değil” ifadesini kullandı.
 
ÇERKEZKÖY’DE YUVALARA İHTİYAÇ VAR
Ziyarette konuşan Zeki Gürcün de sorunları birinci ağızdan dinlediklerini ifade ederek “Çalışmalarımızda görüştüğümüz insanların sorunları yanında nelere ihtiyaç duyulduğunun da tespitini yapıyoruz. Çerkezköy’e gelen insanların birçoğunun yakını bulunmuyor. Bu aileler çocuklarını emin olabildikleri yuvalara vermek zorundalar.  Çünkü onların çocuklarına bakabilecek halalar, teyzeler memleketlerinde kalmıştır. Bu nedenle çocuk yuvalarının hayatımızdaki önemi tartışılamaz” dedi. Gürcün,  Penguen Çocuk Yuvası’nı da ziyaret etti.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10