Cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul'da öldürdüğü hamile kız arkadaşını 10 parçaya bölüp bavula koyarak denize atan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

24.10.2013 17:16:00 0
 Cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet
SON DURUŞMA YAPILDI
Öldürüldükten sonra denize atılan Tekirdağlı 17 yaşındaki 4 aylık hamile Dilek Avcı cinayetiyle ilgili son duruşma, Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık, polisteki ifadesinin aksine son mahkemede de Dilek Avcı’yı kendisinin öldürmediğini iddia etti. Duruşmada savunmasını yapan Avcı'nın eski sevgilisi tutuklu sanık Hüseyin Kemal K., “Dilek Avcı ile geçmişte ilişkilerimiz olmuştu. Dilek, Gökhan denen birinden hamile kalmıştı ve çocuğu aldırmak istediğini söylemişti. ‘Eski günlerin hatırına beni ailemden uzaklaştır, otogara götür’ deyince onu Tekirdağ’daki evinden aldım, Esenler Otogarı'na götürdüm. Otogarda telefonla biriyle görüştü ve bana Gökhan isimli kişi ile görüşeceğini söyledi ancak bu kişi kendisini kabul etmedi. Bende kalma zorunluluğu doğdu ve o tarihte iş yerim Tuzla’da olduğundan, isteği üzerine evime geçici olarak götürdüm. 5 gün kadar evimde kaldık" dedi.
 
“BEN ÖLDÜRMEDİM” DEDİ
Telefon mesajlarından Dilek Avcı’nın kendisini aldattığını öğrenince evinden ailesine gönderdiğini belirten sanık, “6 ay polis tarafından takip ediliyor ve sorgulanıyordum. En son annem de gözaltına alındı. Daha sonra olayın aydınlanabileceğini düşünerek Dilek'i boğarak öldürdüğümü söyledim. Ancak Dilek Avcı’yı ben öldürmedim" dedi. Mahkeme, sanığı ‘tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Hüseyin Kemal K., duruşmasının ardından tutuklu bulunduğu Tekirdağ T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10