Korkmaz da başkanlığa aday

2 dönemdir Kızılpınar’da belediye başkanlığı yapan Faruk Korkmaz, dün Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

Çerkezköy 27.10.2013 16:35:00 0
 Korkmaz da başkanlığa aday
 
PARTİMİZİ SONUNA KADAR DESTEKLEMELİYİZ
Dün saat 12.00’da AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, siyaseti insana hizmet aracı olarak gördüklerini söyledi. Yerel seçimlere aylar kalan belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyesi aday adaylığı başvurularının devam ettiğini ifade eden Demirbağ “Hepimiz bu millete hizmet için yola çıktık. Diğer partiler de aynı amaçla yola çıktı ama stratejilerimiz farklı” dedi. Faruk Korkmaz’ın Kızılpınar’da 9 buçuk yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Demirbağ “Sonucu tayin edecek olan rabbimdir. Bu seçim sadece bir belediye başkanlığı seçimi değil. Bu seçim başbakanın, cumhurbaşkanlığının, anayasa paketinin, hastanelerde, okullarda yapılan hizmetlerin güvenoylamasıdır. Hepimiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan sadakatimizden dolayı partimizi sonuna kadar desteklemeliyiz” diye konuştu.

HEDEFİMİZ YÜZDE 25
Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de 10 bin 500 üyelerinin olduğunu ifade eden Demirbağ, “Şuanda üye sayımız seçmen yayısının yaklaşık yüzde 15’i. Hedefimiz bunu yüzde 25’lere çıkarmak” dedi. Cuma günü AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de yerel seçimlere 5 aylık sürenin kaldığını anımsattı. Amaçlarının AK Parti’nin Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da seçimleri kazanmak olduğunu söyleyen Belindir “Gelecek seçimlerden ziyade gelecek nesilleri için çalışma yapmalıyız” dedi. Belindir, tüm başkan aday adaylarına başarılar diledi.

BU SÜRECİ BİRBİRİMİZİ KIRMADAN GEÇİRMELİYİZ
Bugün AK Parti’den belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusu yapacak olan Çerkezköy Mevcut Belediye Başkanı Ali Ertem de, Faruk Korkmaz ile birlikte 2004 yılında belediye başkanlığına başladıklarını söyledi. Ertem “Aynı dönemde başladık. Ama bundan sonrasında en az ikimizden biri olmayacak. Kader çizgisinde bunlar yaşanacak. Tevekkül göstermek durumundayız. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Güzel bir sürecin içine gireceğiz. Birbirimizi kırmadan bu süreci geçirmeliyiz” dedi.

DERDİMİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KAZANMAK
Çerkezköy’de AK Parti’nin yüzde 50’nin üstünde bir oy ile belediyeyi alacağını iddia eden Ertem “Çerkezköy’de belediye başkanlığı AK Parti’nindir. Bundan şüphemiz yok. Bizim derdimiz büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak” dedi. Çerkezköy’de belediye başkan aday adaylığını açıklayan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da “2004’te bu yola çıktığımızda neler yapabiliriz, milletimize layık olabilir miyiz diye düşünüyorduk. Bu görev kutsal bir görev. Biz vaatlerimizin çok üstünde işler yaptık. Vatandaşlarımızın gönlünü kazandık” dedi.

BİZLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ADAMLARIYIZ
Partinin demokratik yapısından dolayı aday adaylığını açıkladığını, mevcut Başkan Ali Ertem’in hizmetleri noktasında herhangi bir sıkıntısının olmadığını söyleyen Faruk Korkmaz, “Bizler bir bütünüz, bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın adamlarıyız” dedi. Kızılpınar’da yaptıkları hizmetlerden de bahseden Korkmaz “Eğitime büyük destek verdik çünkü biz eğitim sevdalısıyız. Askerlik mesleğim dolayısıyla Türkiye’nin pekçok bölgesini gördüm, oralardan halı deseni gibi örnekler aldım ve onları Kızılpınar’a serdim. Eğer başkan olursak o desenleri Çerkezköy’e de sermeye devam edeceğiz. Aday olmasak da aday arkadaşımızın etrafında kenetleneceğiz. Çerkezköy ve büyükşehir belediyelerini alacağız” diye konuştu. Şahıslar adına değil AK Parti adına çalışacaklarını söyleyen Korkmaz “Büyükşehir’de 2 bin 500 yeni kadro kurulacak. Biz bunlara talip olacağız. Bunları kimseye kaptırmaya niyetimiz yok” dedi. Konuşmaların ardından Faruk Korkmaz başvuru evraklarını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a teslim etti.

KATILIM YOĞUN OLDU
Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Aynur Düzgünel, Tuncay Yegin, Habip Bilgin, Mehmet Sürücü, Süleyman Ak, Mehmet Danyeli ile çok sayıda partili ve Kızılpınarlı katıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10