“Adımıza, andımıza ve milli kimliğimize sahip çıkmalıyız”

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan “Bu topraklarda hür yaşamak istiyorsak adımıza, andımıza ve milli kimliğimize sahip çıkmalıyız” dedi.

27.10.2013 16:42:00 0
 “Adımıza,  andımıza ve milli kimliğimize sahip çıkmalıyız”
 
BU MİLLETİN ADI TÜRK MİLLETİDİR
Bayram öncesi hükümetin açılım paketi adı altında andımızın kaldırılması, farklı ana dillerde eğitim hakkı tanınmasıyla ilgili yaptığı değişikliklerin milli birliğimizi ve beraberliğimizi bozacağını ileri süren Doğan “Demokratikleşme paketi adı altında bir paket çıkarıldı ve özel okullarda ana dilde eğitimin kapısı aralandı. Eğitim dilinin Türkçe olmasını sağından, solundan delmeye çalışıyorlar. Oysa Anayasanın 42. Maddesi, eğitim dilinin Türkçe olduğu şeklinde düzenlenmiştir. Sözde demokratikleşme adı verilen pakette yer alan hususlar, milletimizin birlik ve beraberliğini bozacaktır. Bu milletin adı, etnik kökeni ne olursa olsun Türk milletidir. Kim rahatsız olursa olsun, bu böyle olmak zorundadır” dedi.

TÜRKLÜÐÜ HİÇBİR ZAMAN KANDA ARAMADIK
Andımızı kaldırmayı, sadece okullarda sabahları öğrencilere okuttuğumuz metni kaldırmak olarak algılayanların büyük bir yanılgı içinde olduğunu ifade eden Doğan “Öğrenci Andında Türk kimliğine vurgu yapılmaktadır. Adı, soyu, sopu belli olmayan bir toplumun bu coğrafyada tutunabilmesi mümkün değildir. Hür yaşamak istiyorsak, adımıza sahip çıkacağız. Biz, milli kimliğimizle varız. Adımızdan rahatsız olan ve bu millet ile tarihi hesaplaşma derdinde olan çevrelerle problem yaşıyorduk. Peki bunların bizimle problemi var diye adımızdan mı vazgeçeceğiz? Adımızı, milli ve manevi değerlerimizi savunmak zorundayız. Bu coğrafyayı vatan yaptık. Adımıza sahip çıkamadığımız sürece, bu coğrafyada tutunamayız. Adı, soyu, sopu belli olmayan bir toplumun bu coğrafyada tutunabilmesi mümkün değildir. Hür yaşamak istiyorsak, andımıza sahip çıkacağız. Biz, milli kimliğimizle varız. Milli kimliğimiz olmazsa, bu coğrafyada nasıl tutunacağız? Adımızı kullanma irademizi ortaya koymamız kadar tabi bir hak olamaz” dedi.  Doğan “’Ne mutlu Türk olana’ demiyoruz, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyoruz. Bu şuurda olmak lazım. Türklüğü hiçbir zaman kanda aramadık. Andımıza tabi ki sahip çıkacağız ve bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde sokaklarda halkımıza Andımızı dağıtacağız. Andımızı evlerimize asacağız. Bunu yapmazsak, ‘kaybettik’ demektir” diye konuştu.

Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10