6 yıl sonra gömülü kemikleri bulundu

Tekirdağ’da 6 yıl önce üniversite sınavına gidiyoruz deyip evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan Meral Yapıcı (19) ve Nefise Kıran’ın (17) denizde iskeleye gömülü olarak kemikleri bulundu.

Tekirdağ 29.10.2013 17:56:00 0
 6 yıl sonra gömülü kemikleri bulundu
 
2007’DEN BERİ HABER ALINAMADI
Edinilen bilgiye göre, 2007’de 19 yaşında olan Meral Yapıcı, annesi ile birlikte Şarköy’deki evlerinden üniversite sınavına gitmek için 10 gün önce, Tekirdağ’da oturan anneannelerinin yanına geldi. Sınavdan önce arkadaşı Nefise Kıran (17) ile buluşup eğlenmeye giden 2 kızdan o günden itibaren haber alınamadı. Kızların aileleri de polise kayıp ilanı verdi.

DOSYAYI YENİDEN AÇTILAR
Kızların cinayet kurbanı olduğu ihtimali üzerinde duran Tekirdağ Emniyeti Asayiş Şube dedektifleri, kayıp kızlar dosyasını yeniden açtı. Kızların ailelerinin ifadeleri yeniden alınırken, kızların kullandığı cep telefonlarına da ulaşıldı. Telefonların, kızların kaybolmasından bir ay önce kapandığı tespit edildi. Kızların 2007 yılında sıkça konuştuğu telefon numaralarını inceleyen polis ekipleri, 2 kızın erkek arkadaşına ulaştı. İncelemeyi derinleştiren polis ekiplerin 2 kızın erkek arkadaşları üzerine kayıtlı numaraları kullandığını tespit etti.

POLİS ZANLIYI ARIYOR
Numaraların 14 Haziran 2007 tarihinde Tekirdağ Beyazköy mevkiinde sinyalinin kesildiğini belirleyen ekipler, bu bölgede aramalarını yoğunlaştırdı. Sinyalin en son kesildiği yerin Meral Yapıcı’nın dedesine ait bir bağ evi olduğunu belirleyen polis ekipleri, kepçeyle deniz kenarında ve bağ evinin çevresinde arama yaptı. Bağ evinin duvarlarında kan izlerinin olduğunu belirleyen polis ekipleri, kızların evde öldürüldükten sonra iskeleye gömüldüğünü düşünüyor. Gözyaşları içinde aramaları izleyen Meral Yapıcı’nın babası Metin Yapıcı, “Kızım sınava diye evden ayrıldı. Bir daha haber alamadık. Polis ekipleri babama ait evde arama yapıyor. Çene kemiği bulundu. Ama ben hala umudumu yitirmedim. Kızım belki yaşıyordur” dedi. Kızların bağ evinde öldürüldükten sonra iskeleye betonla gömüldüğü tespit edilirken, polisler cinayet zanlısını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10