Cumhuriyet için yürüdüler

Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıldönümü Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutlandı. Fener Alayı öncesi “Türk Dili

Çerkezköy 30.10.2013 10:33:00 0
 Cumhuriyet için yürüdüler
FENER ALAYI DÜZENLENDİ
Önceki akşam saat 19.00’da düzenlenen Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Fener alayı öncesi konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’de Yunan ordusunun denize dökülmesi ile son bulan büyük taarruzun Türkiye gerçeğini ve Türk ulusunun yenilmez azmini tüm dünyaya kanıtladığını ifade etti.
 
TÜM MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLDU
Türkiye’nin askeri başarısını Mudanya Ateşkesi ve Lozan Antlaşması ile de onaylattığını belirten Orhan “Emperyalizme karşı yapılan bağımsızlık savaşını kazanan, Türk mucizesini yaratan Türkiye’nin bu başarısı tüm mazlum uluslara örnek oldu. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın bittiği yerde Türkiye’nin çağdaşlaşma savaşını başlattı. 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılışı ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile Ulusal ve Laik Türk Devleti gerçekleştirilmiş oldu” diye konuştu.
 
KORUYACAK VE YAŞATACAK OLAN SİZLERSİNİZ
Cumhuriyet Bayramını da kutlayan ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, konuşmasını Atatürk’ün şu sözleri ile tamamladı: “Ey yükselen yeni nesil. Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk. Onu koruyacak ve yaşatacak olan sizlersiniz.”
 
CUMHURİYET MEYDANI’NDA BAŞLADI
Konuşmaların ardından Cumhuriyet yürüyüşü başladı. Fener Alayı ve yürüyüş için yediden yetmişe binlerce Çerkezköylü sokağa döküldü. Dev Atatürk Posteri açan kalabalık ellerinde ay yıldızlı bayraklarla marşlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüşte ellerinde meşale, Atatürk ve Türk bayrakları taşıyarak "Ne mutlu Türküm diyene, Mustafa Kemalin askerleriyiz" gibi slogan atan vatandaşlar 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşı'nı da hep bir ağızdan söylediler. Yürüyüş boyunca ellerinde ay yıldızlı bayrakları dalgalandıran Çerkezköylüler, yaktıkları meşalelerle de akşam karanlığında sokakları aydınlattı.
 
ANDIMIZI OKUDULAR
Atatürk Caddesi üzerinden Narin Kavşağı’na giden grup, Öztrak Caddesi güzergahından yeniden Cumhuriyet Meydanına döndü. Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhuriyet’in 90.yılını coşkuyla kutlayan binlerce Çerkezköylü, meydanda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı ve Andımız’ı okudu. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş hep bir ağızdan Andımız’ın okunmasının ardından sona erdi.
 
BİNLERCE KİŞİ CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ
Fener alayına Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, CHP’li il genel meclis üyeleri ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, ADD Çerkezköy Şube Eski Başkanı Ali Çevikyiğit, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalıkşan ve binlerce Çerkezköylü katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10