Aylık değerlendirme toplantısı yapıldı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından her ay farklı bir ilçede yapılan değerlendirme toplantısı bu ay Hayrabolu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüÄ?

Tekirdağ 1.11.2013 10:56:00 0
 Aylık değerlendirme toplantısı yapıldı
ÇİFTÇİLERİMİZ DE KURABİLİR
Toplantıya Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Soyak, tarımda sulu tarıma geçilmesi gerektiğini, mevcut su kaynaklarının tam kapasiteyle kullanılması gerektiğini, yeni yeniliklerin üreticilere ulaştırılması gerektiğini, özellikle Avrupa Ülkelerinde yoğun olarak kullanılan Biyogaz Üretim tesislerinin işletmelerde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek “Avrupa Birliği üreticileri elektrik, doğalgaz gibi temel enerji ihtiyaçlarını kendileri üretip, fazlasını devlete satarak para kazanıyor. Benzer tesisleri imkanı olan çiftçilerimiz de kurabilir” dedi.
 
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Hayrabolu İlçe Müdürü İbrahim Şenol da Hayrabolu İlçesini tanıtarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu konuşmasında desteklemeye tabi tarımsal ürünlerde 2013 yılı Verim Seviyelerinin Belirlenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10