Çorlu’nun kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Çorlu’nun Yunan işgalinden kurtuluşu 91. yılında tören ve etkinliklerle kutlandı. Dün sabah çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle devam etti.

Çorlu 1.11.2013 14:23:00 0
 Çorlu’nun kurtuluşu coşkuyla kutlandı
RUMELİ’DE FETHEDİLEN İLK ŞEHİRLERDEN
Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Çorlumuz, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir” dedi.
 
GÖSTERİLER SUNULDU
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinoğlu, Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, belediye meclis üyeleri, resmi kurumların temsilcileri, gaziler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programında ilkokul öğrencileri, Kurtuluş Bayramıyla ilgili şiirler okudu. Daha sonra Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekibi Ege, Kafkasya ve Güneydoğu bölgelerine ait halk oyunlarını sahneledi. Kutlama programının sona ermesinin ardından katılımcılara Çorlu Belediye hizmet binasında bulunan konferans ve seminer salonunda çeşitli ikramlar yapıldı.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10