Gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Çerkezköy Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısı dün yapıldı. Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlık ettiği meclis toplantısında on iki gündem maddesi görüşüldü. Belediye Meclis üy

Çerkezköy 1.11.2013 15:54:00 0
 Gündem maddeleri komisyonlara havale edildi
Çerkezköy Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısını yaparken, gündemde yer alan birçok madde komisyonlara havale edildi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinden Hasan İşcan ve Asuman Azak katılmadı. Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlık ettiği toplantıda on iki gündem maddesi görüşüldü. Açılış ve yoklamanın ardından toplantıda ilk olarak 2014 yılı gelir ve gider bütçesi görüşüldü. 2014 yılı bütçesi 67 milyon 604 bin 575 lira olarak belirlenirken, diğer belediyelerle birleşme olacağından gündem maddesi, kesin şekli ile görüşülüp karara bağlanması için oy birliği ile bütçe komisyonuna havale edildi.
 
ÜÇ MADDE TARİFE KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ
Meclis toplantısı 2014 mali yılı gelir tarifesi ile 2014 mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretlerinin tespiti konularının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddeleri de meclis tarafından oy birliği ile tarife komisyonuna havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 2014 mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücret tespiti görüşülerek tarife komisyonuna havale edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde belediye münhal bulunan beş adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. 5 adet zabıta memurunun kadrolarında değişiklik yapılması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından Başkan Yardımcılığına atanan Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş’ün atamaları ile ilgili meclise bilgi verildi. Meclis toplantısı Çerkezköy ilçesi sınırları içersindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışının görüşülmesi ile devam etti. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 460 ada 3 nolu parselde ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 43 ada 9 nolu parselde bulunan belediyeye ait yerlerin hisse sahiplerine satılması oy birliği ile kabul edildi.
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Saray Gayrimenkul Yatırım Ltd. Şti’in İstasyon Mahallesi Kartaltepe mevkiinde park alanı kiralama talebi görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi Melisa Sokak 200 ada 90 parselde bulunan yerin 49 yıllığına kiralanması talebi hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Saray Gayrimenkul bu alana sosyal tesis ve spor alanı yapmak istiyor. Bu konuyla ilgili bütçe ve imar komisyonunun çalışmasını istiyorum” dedi. İlgili dilekçe de oy birliği ile bütçe ve imar komisyonuna havale edildi. Gündemin onuncu maddesinde de Çerkezköy Revizyon imar planı kapsamındaki muhtelif plan notlarında değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Revizyon imar planının yeniden düzenlenme ihtiyacı oluştuğu için meclis tarafından ilgili madde görüşülmesi üzere imar komisyonuna havale edildi.
 
KOMİSYONLAR ÇALIŞACAK
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ilçede yapılacak olan yeni otogar ve yerleşime açılmış yeni bölgelerde yaşayan vatandaşların toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi için bazı güzergahlarda değişiklik yapılması konusu görüşülerek meclis tarafından oy birliği ile bütçe ve imar komisyonuna havale edildi. Toplantısının son gündem maddesinse ise Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.10.2013 gün ve 2060 sayılı aktarma talebi görüşülerek bütçe komisyonuna havale edildi.
 
“ÖĞRENCİLERE KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR”
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından konuşan CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ve Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi’nin yan tarafında yeri belediyeye ait Lions binası harabe içinde. Bu nedenle okuldan olmayan bazı kişiler burada içki, esrar ve sigara içerek okuldan çıkan öğrencilere kötü örnek oluyor. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımızın da sıkıntılarını dile getirmek istiyorum. Belediye olarak bu konuya bir an önce el atmamız gerekiyor” dedi.
 
“BU YERİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM”
Lions kulübünün bina yapmak için Çerkezköy Belediyesi’nden yer aldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Lions Kulübü orada bir bina yapmak istedi. Lions orayı bedelsiz olarak bize devretsin biz de oraya tadilat yapabiliriz. Gençlerin kullanabileceği sosyal tesisi hayata geçirebiliriz. Çerkezköy Belediyesi olarak harabe olan binayı öğrencilerimiz için faydalı bir yer haline getiririz. Bu yerin çevresinde üç lisemiz bulunuyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün oraya talip olmasını isterdim. Gayet güzel bir binada yapıp orada okulların yanında hizmet verebilirdi. Burayı değerlendirmek lazım” dedi.
 
“KOMİSYONLAR ÇOK ÇALIŞSIN”
Gündem maddelerinin çoğunun komisyonlara havale edildiğini ifade eden Ertem “Meclis toplantısının ardından gündem maddelerini havale ettiğimiz komisyonların çok çalışması gerekiyor. Haftada üç dört kez toplanmasını ümit ediyorum. Bu konuların hemen görüşülüp karara bağlanması imkansız. O yüzden bir sonraki meclis toplantısının 15 Kasım’da yapılmasını talep ediyorum” dedi. Ertem’in talebi meclis tarafından da kabul edildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10