Son aday adayı Efrahim Yeşil oldu

2004 yılında AK Parti’den Veliköy Belediye Başkanlığı’na seçilen ve 2009 seçimlerine kadar başkanlık görevini yürüten Efrahim Yeşil, Çerkezköy Belediye Başkanlığına aday adaylığ

Çerkezköy 1.11.2013 20:00:00 0
 Son aday adayı Efrahim Yeşil oldu
10. ADAY ADAYI YEŞİL OLDU
Dün saat 16.30’da düzenlenen aday adaylığı programında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti’nin tüm aday adaylarının birbirinden değerli olduğunu ifade ederek “Kim aday olursa olsun diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte adayımızın arkasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 2014 yerel seçimlerinin sadece belediye ve büyükşehir belediye seçimi olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Demirbağ “Bu seçim hükümetimizin, başbakanımızın güven oylamasıdır. AK Parti’nin ülkede yaptığı işleri düşünerek, bu hizmetlerin devamı için sadakatle AK Parti’ye destek vermeliyiz” diye konuştu.
 
1 ARALIK’A KADAR UZATILDI
Belediye başkan aday adaylığı başvurularının 1 Kasım saat 17.00’da sona erdiğini, belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurularının ise 1 Aralık’a kadar uzatıldığını anımsatan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “6 Kasım’da aynı zamanda aday adaylarımızı tanıtılacağı ilçe danışma toplantımıza tüm partililerimizi bekliyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
AK PARTİ’NİN KAZANMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 2004 yılında Veliköy Belediye Başkanlığına seçilen Efrahim Yeşil ile 5 yıl birlikte çalıştıklarını söyledi. 2009 yerel seçimlerinden sonra Efrahim Yeşil’in belediyeden kopmadığını belirten Ertem “Beylikdüzü Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaptı. Tecrübelerimle ben de bu bölgeye hizmet etmeye talibim dedi. Bu kutsal bir yarış. Bu kutsal dava için yola çıktı. Geçmişini, fikirlerini sorgulamaya gerek yok. Kendisi bu davaya gönül vermiş bir insan. AK Parti’nin kazanması için elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.
 
 
TEK BİR OYU DAHİ HEBA ETMEYE HAKKIMIZ YOK
AK Parti’nin Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı sayısının 10’a yükseldiğini anımsatan Ertem “10 aday adayı olarak bize düşen partimizi yüceltmektir. Bu partiliysek aday kim olursa olsun aslında aday o değildir. Bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü adayın altında onun imzası olacak” dedi. Muhalefetin amacının genel seçimlerde AK Parti’nin oyunu düşürmek olduğunu söyleyen Ertem “AK Parti’nin oyu yüzde 45’in altına düşerse akılları sıra kıyameti koparacaklar. Buna fırsat vermemeliyiz. Tek bir oyu dahi heba etmeye, Başbakanımıza ihanet etmeye hakkımız yok” ifadesini kullandı.
 
ÇERKEZKÖY İÇİN ENDİŞEM YOK
Çerkezköy için bir endişesinin olmadığını kaydeden Ertem “Çerkezköy’ün belediye başkanı AK Partili olacak. Ama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni alamazsak yetim kalırız. Tekirdağ’da da büyükşehiri alıp büyükşehir hizmetinin ne olduğunu göstermeliyiz” dedi. 2009 yersel seçimlerine Veliköy’de AK Parti’nin adayı olarak giren ve seçimin ardından 4 yıldır Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Efrahim Yeşil de, Büyükşehir Yasası ile Kapaklı’nın ilçe, Kızılpınar ve Veliköy’ün de Çerkezköy’ün bir mahallesi haline geldiğini ifade ederek “Hayırlı olsun. Bundan gocunmuyoruz. Görevi başındayken belediyesi kapatılsın isteyen tek belediye başkanıyım. Çünkü çabuk büyüdük ve Çerkezköy ile iç içe olduk. Bu niyetimi ortaya koymuştum. İlçe olmayı beklerken Ali Başkan’ın kucağına oturduk” dedi.
 
BÖLGEDE BİZE İHTİYAÇ OLDUÐUNU DÜŞÜNÜYORUM
Çerkezköy’ün çıtasını daha fazla yükseltmek için bu yola çıktığını söyleyen Efrahim Yeşil, “Biz de ne katabiliriz diye bu yola çıktık. İstanbul’da büyükşehir belediyeciliğini gördüm. Şuanda bölgede bize ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Büyükşehirle ilgili yapacağımız çok şey var. Aday olalım olmayalım, her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu. Yeşil, “Sona kaldık ama inşallah dona kalmayız” diyerek espri yapmayı da ihmal etmedi. Konuşmaların ardından Efrahim Yeşil, dosyasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a teslim etti. Efrahim Yeşil’in aday adaylığı programına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ile partililer katıldı. 
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10