Özkan “Ayak oyunlarına alet olmayacağız”

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, haftasonu patlak veren anket skandalı ile ilgili basın açıklaması yaptı. 94 kişi ile görüşülen ankette 72 kişinin Vahap Akay adını verdiğini ifade e

Çerkezköy 4.11.2013 17:15:00 0
 Özkan “Ayak oyunlarına alet olmayacağız”
Çerkezköy’de haftasonu patlak veren anket skandalının yankıları sürüyor.
 
SAKLAMANIN BİR ANLAMI KALMADI
Konuya ilişkin dün saat 15.00’da basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, “Yaşanan skandal yerel medyada yer almasaydı, bu konuda konuşmamayı tercih ederek parti içerisinde gerekenleri yapardık. Ne var ki konunun gazetede yer almasından sonra saklanmasının bir anlamı kalmadı. Pazar günü bir anket firması tarafından bir restoran da yapılan ankete bizzat tanık oldum. İş yerime yakın bir yerde telefonla çağrılan kişilerin katıldığı anket sonuçlarını yerinde tetkik edince tüm derneklerin sadece Vahap Akay’ın ismini yazdırdığını tespit ettik” dedi.
 
 
GENEL MERKEZE DE İNTİKAL ETTİRİLDİ
Söz konusu yere işyerinin ikinci katından ikişerli halinde çağrılan anketörlerin “Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz” şeklindeki soruya aynı ismi vererek, basında CHP ile ilgili yapılan anketlere hileli yönlendirme karıştığı iddialarının ortaya çıkmasına neden olduğunu söyleyen Özkan “Anketi yapan şirketin saha sorumlusu ile tutanak tutularak olay zabıt altına alındı. Yine olayla ilgili olarak Çerkezköy’de bulunan CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de haberdar edilerek konunun yerel yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısına intikal ettirilmesi sağlandı. Ayrıca il başkanlığına da gerekli bilgi verildi” dedi.
 
CHP’NİN ÖNÜNÜ KESMEYE DÖNÜK ÇABALAR
Bu olayın kabul edilemeyeceğini söyleyen Saim Özkan “İlçe yönetimi tarafından söz konusu yarışa katılan diğer aday adaylarına haksızlık olduğu görüşüne varıldı. Olayla ilgili her türlü incelemeden sonra gerekenin yapılması konusunda görüş birliği oluştu. Genel Merkezimiz tarafından yaptırılan anketlerin sağlıklı ve objektif olarak yapılacağından ve halkımızın istediği en doğru adayla seçime gidileceğinden partililerimizin kuşkusu olmamalıdır” dedi. Bu tür manipülasyonların CHP’nin önünü kesmeye dönük çabalar olduğunu ileri süren Özkan “Ancak kamuoyunun CHP’nin bu tür ayak oyunlarına alet olmadan yolunda yürüyeceğini ve 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını Sosyal Demokrat bir adayla kazanacağını bilmesinde yarar vardır” diye konuştu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
                                                                                       

0282 726 91 91
0282 747 65 10