Yaşam Evi’ni Bakan Şahin açacak

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Eğitim, Öğretim ve Yaşam Evi'

Çerkezköy 6.11.2013 15:14:00 0
Yaşam Evi’ni Bakan Şahin açacak
 AÇILIŞ CUMA GÜNÜ YAPILACAK
Dün saat 11.00’da basın açıklaması yapan Çetinkaya, “Bizim düşüncemiz bu anlamlı binanın açılışına bir bakanın gelmesi yönündeydi. Dernek olarak bu binanın açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i istiyorduk ve o hedefimize de ulaştık. Kısmetse Cuma günü saat 10.00’da Aile ve Politikalar Bakanı Fatma Şahin Çerkezköy’e gelerek binamızın bizzat açılışını yapacak. Bu haberi aldığımızdan itibaren dernek üyelerinde müthiş bir heyecan yaşandı. Böyle bir binayı bizlere kazandıran özellikle Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
İLK VE TEK BİNASI
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitim, Öğretim ve Yaşam Evi'nin hem engellilerin hem de Çerkezköy’ün yüz akı olduğunu ifade eden Çetinkaya “Türkiye’de hedef çıtası yükseldi. Engelliler artık barakalardan çıkacak böyle güzel binalarda inşallah güzel hizmet görecekler. Bu binalarda artık kendilerini vizyon sahibi yapacaklardır. Diğer şubelerimiz bununla ilgili yerel yönetimlerine baskı yapıyorlar. Bunun haberleri bize geliyor. İnşallah Cuma günü Bakanımız Fatma Şahin Çerkezköy’e gelerek Türkiye’nin ilk ve tek engellilere ait altı katlı engelsiz, merdivensiz tek binasının açışını yapacaktır. Engelliler camiasında konuşulan tek konu bizim binadır. Allah kısmet ederse hizmete açılacaktır. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
TÜM ÇERKEZKÖYLÜLERİ DAVET ETTİ
Açılışa tüm Çerkezköylüleri davet eden Başkan Çetinkaya “Program 10.00’da başlayacak. Açılış öncesi Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri tarafından kurulan folklor ekibi gösteri sunacak. Konuşmaların ardından ise Türkiye Sakatlar Derneği ile Çerkezköy Belediyesi devir teslimi yaparak protokol imzalayacak. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Fatma Şahin’in de aralarında bulunduğu protokol üyelerimize binamızı gezdireceğiz. Bakanımız ilk defa böyle bir tesisi gezecektir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu binanın hakkını vermeye çalışıyoruz. Engelli arkadaşlarımızı burada misafir ediyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10