“Kapaklı’yı ne Erdoğan, ne Kılıçdaroğlu ne de Bahçeli yönetecek”

Kapaklı Belediye Meclis Kasım Ayı Olağan Toplantısını, İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 6.11.2013 18:29:00 0
“Kapaklı’yı ne Erdoğan, ne Kılıçdaroğlu ne de Bahçeli yönetecek”
 YEREL İLE GENEL SEÇİMİ BİRBİRİNDEN AYIRMALILAR
Dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinden İrfan Demir, Salih Bezgin, Ali Doğuş ve Ahmet Doğaç katılmadı.  Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, “2014 yerel seçimleri yaklaştı. Belediye Başkanlığı’na ya da Meclis Üyeliği’ne talip olmak isteyecek isimler çıkacaktır. Bu kişilerden memur olanlar, aday adaylıklarını açıklamadan önce 1 Aralık gününe kadar görevlerinden istifa etmelidir” dedi. Mandalı, aday adaylığının zor bir süreç olduğunu ifade ederek “Eskiden 10-15 siyasi parti vardı. Bugün parti sayısı azaldı. Bu şekilde yerel seçimlerde isimler değil, partiler ön plana çıkıyor. Halbuki Kapaklı’yı ne Başbakan Erdoğan, ne CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ne de MHP Genel Başkanı Bahçeli yönetecek. Dolayısıyla insanlarımızın yerel seçimlerle genel seçimleri birbirinden ayırması gerekir” dedi.
 
YILLIK PERFORMANS PROGRAMI GÖRÜŞÜLDÜ
Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantıda ilk olarak yıllık performans programı görüşüldü. Buna göre Belediyenin Mali Hizmetler biriminin yüzde 100, Zabıta biriminin yüzde 90, İtfaiye biriminin yüzde 100, Su İşleri biriminin yüzde 89, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler biriminin yüzde 79, İmar biriminin yüzde 75, Yazı İşleri biriminin yüzde 100 ve Fen İşleri biriminin yüzde 72 oranında başarı elde ettiği belirtilerek “2011 yılında 100 hedeften 62’sine ulaşılırken, 2012’de 100 hedeften 80’ine, 2013’te ise 100 hedeften 83’üne ulaşıldı” denildi.
 
BÜTÇE KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde yer alan 2014 mali yılı gelir-gider bütçeleri ve gelir tarifesi ile 2014 yılında görev yapacak olan İtfaiye ve Zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücreti konusu Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, belediyenin norm kadro cetvellerinde dolu kadro değişikliği yapılması konusu da Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddelerin görüşülmesinin ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Makedonya’nın Debre Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasının imzalanmasına karar verildiği belirtilirken, bu anlaşmanın imzalanması için Başkan İrfan Mandalı, Meclis Üyeleri Ayhan Arslan ve Ali Bayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, Halkla İlişkiler Müdür vekili Ayşe Ölke, Eğitmen Veli Çeken, İnşaat Mühendisi Necmi Ölke ve Çevre Mühendisi Hüseyin Özel’in Makedonya’ya görevli olarak gönderilmeleri konusu Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
 
EMNİYETİN ARAÇ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen onaylı imar planlarında konut alanı olarak görünen 987 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nolu parsellerin Sağlık Alanı olarak değiştirilmesi; 929 ada 3 nolu parselin yoğunluğunun arttırılmasına ilişkin parsel maliklerinin talepleri İmar Komisyonu’na havale edilirken, toplantı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün araç talebinin görüşülmesi ile devam etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmek üzere 3 adet connect tarzı, 2 adet de binek otomobili ile belediye bünyesinde kullanılmak üzere 5 adet binek ve 1 adet cenaze nakil aracı tahsis edilmesi konusu da görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
 
ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN GÜNDEME GETİRİYORSUNUZ
Toplantı, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddelerine ilişkin komisyon raporlarının görüşülmesi ile devam etti. Komisyon raporlarından biri tekrar görüşülmek üzere yeniden İmar Komisyonu’na havale edildi. 3 katlı imar yerlerinin 4 kata çıkarılmasına ilişkin komisyonun oy çokluğu ile kabul ettiği gündem maddesi hakkında konuşan meclis üyesi Nedim Yılancı, bu talebin Tekirdağ’dan geri döneceğini ileri sürerek “Fakat yaklaşan yerel seçimler nedeniyle insanlara şirin görünmek için konuyu gündeme getiriyorsunuz” dedi.
 
BEN TARAFIMI BELLİ EDİYORUM
Başkan İrfan Mandalı da 2009’da başkanlığa aday olan herkesin vatandaşlara bu konuyla ilgili vaatlerde bulunduğunu belirterek “Siz de partinizden aday adayısınız. İnşallah da aday gösterilirsiniz. Fakat burada ben tarafımı belli ediyorum. Eğer uygun görmüyorsanız bu sizin kişisel kararınızdır. Saygı duyarım” dedi. İmar Planı ile ilgili dilekçeler de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10