Süper Amatör’de heyecan başladı

Süper Amatör Lig 2013-2014 sezonu oynanan ilk hafta karşılaşmaları ile başladı. 22 golün atıldığı ilk haftada 6 kırmızı kart çıkarken, mücadele gücü ve zevkli geçen müsabakalarda sürp

8.11.2013 16:05:00 0
 Süper Amatör’de heyecan başladı
Temsilcimiz Veliköypor’un yer aldığı Süper Amatör Lig’de hafta sonunda oynanan karşılaşmalarda sürpriz yaşandı.
 
DEPLASMANA ÇIKTI
Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Veliköyspor ilk hafta karşılaşmasında deplasmanda Çorlu Sanayispor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirdi. Rakibi karşısında etkili olmasına rağmen Mehmet Sultan Kaynak’ın penaltıdan kaydettiği golle mağlup duruma düşen temsilcimiz ilk devreyi de 1-0 mağlup tamamladı.
 
 
 
 
 
GALİBİYET İLE AYRILDI
Karşılaşmanın ikinci devresinde etkili futbolunu sürdüren temsilcimiz Veliköyspor sağlı sollu ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Rakip kaleyi abluka altına almayı bilen temsilcmiz Veliköyspor 63.dakikada Hakan Çelik’in kaydettiği golle karşılaşmada beraberliği sağladı. Gelen golle birlikte rahatlayan temsilcimiz golden beş dakika sonra Sinan Amaçer’in şık golü ile skoru 2-1’e getirdi. Üst üste bulduğu iki golle galip duruma gelen temsilcimiz kalan dakikalarda kontrollü futbol ortaya koydu. Rakibine kolay pozisyon vermeyen temsilcimiz kalan dakikalarda da üstünlüğünü devam ettirerek karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılmasını bildi.
 
FIRTINA GİBİ BAŞLADI
Haftanın en önemli karşılaşmasında ise geçtiğimiz yıl 1.Amatör Küme B Grubu’nda şampiyon olarak Süper Lig’e yükselen Sultanköy Belediyespor evinde son şampiyon Çorlu Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Taraftarının desteği ile maça iyi başlayan Sultanköy Belediyespor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili oldu. Ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip 31.dakikada Hakan Dönmez ile bir gol bularak karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Sultanköy Belediyespor ilk devrenin uzatma dakikalarında Yiğit Deveci ile bir gol daha bularak ilk devreyi iki farklı üstünlük ile tamamladı.
 
MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ
Karşılaşmanın ikinci devresinde de iyi mücadelesini sürdüren ev sahibi ekip Sultanköy Belediyespor Özer Zambak ile bir gol daha bularak güçlü rakibi karşısında farkı üçe çıkardı. Rakibi karşısında üç farklı mağlup duruma düşen konuk ekip karşılaşmanın bitimine yirmi dakika kala kendine geldi. Gökhan’ın ayağından bulduğu golle umutlanan ve toparlanan Çorlu Gençlerbirliğispor Niyazi Polat Çakmakçı’nın 86’ıncı dakikada kaydettiği golle skoru 3-2’ye getirdi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın son dakikalarında Niyazi Polat Çakmakçı ile bir gol daha bulan Çorlu Gençlerbirliğispor karşılaşmadan da 3-3’lük eşitlik ile ayrıldı.
 
MALKARASPOR ÜÇ PUAN İLE BAŞLADI
Haftanın bir diğer karşılaşmasında ligin yeni ekiplerinden Malkaraspor ile Süper Ligde genç bir ekip ile mücadele eden Çorluspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya ev sahibi ekip etkili başlarken, konuk ekip Çorluspor ise kontrollü bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmanın ilk devresinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Çorluspor’da Şerif 71.dakikada gördüğü kırmızı kart ile takımını bir kişi eksik bıraktı. Rakibi karşısında galibiyet mücadelesi veren Malkaraspor karşılaşmanın 80.dakikasında bulduğu golle karşılaşmadan da 1-0’lık galibiyet ile ayrıldı.
 
ŞARKÖYSPOR SONRADAN AÇILDI
Haftanın bir diğer önemli karşılaşmasında Velimeşe Belediyespor evinde Şarköyspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Şarköyspor etkili bir futbol ortaya koydu. Tarkan Hancı ile öne geçen Şarköyspor ilerleyen dakikalarda Onur Çelik ve Gökay Alpçoğay ve Okay Yaman’ın arka arkaya gelen golleri ile 3-1 mağlup duruma düştü. Karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını sıklaştıran Şarköyspor 50.dakikada Tarkan Hancı’nın ayağından bulduğu golle farkı bire indirdi. Çekişmenin hat safhada olduğu karşılaşmada son dakikalarda Taygun Karakaya ile bir gol daha bulan Şarköyspor haftayı da bir puan ile kapattı.
 
DÖRT GOLLE GEÇTİ
Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Muratlı Belediyespor evinde Ergene Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk devresini Onur Macar ve Oğuzkan Çabuklar’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 önde tamamlayan Ergene Belediyespor karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekibin gelen gollerine engel olamadı. İlk olarak Emre’nin ayağından bulduğu golle ümitlenen ev sahibi ekip Muratlı Belediysepor Feyyaz ile beraberlik golünü buldu. 71.dakikada ilk golün sahibi Emre Er ile öne geçen ev sahibi ekip Feyyaz ile 84.dakikada bir gol daha bularak karşılaşmadan da 4-2’lik galibiyet ile ayrıldı.
 
HAFTANIN TAKIMI VELİKÖYSPOR OLDU
Ligin ilk haftasının takımı Veliköyspor olurken, haftanın hakemi ise Muratlı Belediyespor ile Ergene Belediyespor maçını yöneten Yusuf Ziya Erdinç oldu. Haftanın futbolcusu Gökhan Aydil olurken, Teknik Direktörü ise Veliköyspor’un başarılı antrenörü Ahmet Sarı oldu. Haftanın ilk onbirinde ise kalede Veliköyspor’un kalecisi Semih Sezer, Muratlı Belediyespor’dan Feyyaz Erik, Çorlu Gençlerbirliğispor’dan Mustafa Atalay, Muratlı Belediyespor’Dan Şahin Limon, Malkaraspor’dan Şekçin Aydil, Velimeşe Belediyespor’dan Gökşin Çelik, Sultanköy Belediyespor’dan Yiğit Deveci, Şarköyspor’dan Tarkan Hancı, Veliköyspor’dan Sinan Amaçer ve Sultanköy Belediyespor’dan Özer Zambak yer aldı.
 
Haber/Kemal ALTUNOĞLU 

0282 726 91 91
0282 747 65 10