Ehlibeyt için gözyaşı döken dedelerin torunlarıyız

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Ehlibeyt Dergâhı’nda altıncı iftar yemeği önceki akşam verildi.

Çerkezköy 10.11.2013 10:38:00 0
 Ehlibeyt için gözyaşı döken dedelerin torunlarıyız
BAŞKAN ERTEM DE KATILDI
Hz Hüseyin’in şehit edilmesi dolayısıyla tutulan Muharrem orucunda, önceki akşamki iftar Dernek Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin duası ile açıldı. İftar yemeğine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Dernek Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ile dernek üyeleri katıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, iftar sonrası yaptığı konuşmada, zulüm içerisinde olanların dün de bugün de Yezit olduğunu ifade ederek “Sizin gibi güzel insanların, güzel sofrasında bulunmaktan onur duyuyorum. Geçen yıl ve daha önceki senelerde de sizinle birlikte iftarımızı açtık. Sizinle birlikte kardeşçe yaşamanın onurunu yaşıyoruz” dedi.
 
HZ. HÜSEYİN’İ ŞEHİT VERDİÐİMİZ AY
Ertem, Muharrem ayında birçok olayın yaşandığını ifade ederek “Muharrem ayında insanlığa dair çok güzel olaylar yaşanmıştır. Güzellikler yanında fenalıklar, zulümler ve acılarında yaşanmış olduğu aydır Muharrem. Hz. Hüseyin’i şehit verdiğimiz aydır Muharrem. İslam Alemi’nin bu nedenle yas tuttuğu ayın adıdır Muharrem. Ne var ki her kötülükte bir ibret ve ders vardır. Yaşanmış olan zulümleri tek başına değerlendirmek yanlış olur. Allah dilemiş olsaydı Hz. Hüseyin’i hiç kimse şehit edemezdi. Karşısında milyonlarca asker olsa da bunu başaramazlardı. Her olayda Allah’ın takdiri ve onayı vardır” dedi
 
 
KARDEŞLİÐİMİZİ DİRİ TUTMALIYIZ
Dün olduğu gibi bugün de insanların bazılarının zulüm içerisinde bulunduğunu, diğer bir kısmının mazlum olduğunu ifade eden Ertem “Dün Hz. Peygamber’in torununu şehit etmekle Yezit bilenen insanlar gibi bugün de zulüm edenler aynı isimle tanınmaktadırlar. O gibi varlıklar dün olduğu gibi bu gün de Yezit’tirler. Mazlumlar Hz. Hüseyin ve ehlibeytiydi. İslam inancı aynı düşünceler nedeni ile insanımız arasında kardeşlik duygularımızı diri tutmaktadır. Hz Hüseyin’in öğreti ve yaşantısını önemseyerek hayatımıza yön vermek zorundayız” dedi. Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen de “Biz bu toprakların sahibiyiz. Biz bu toprakların Ahmet Yesevi ile birlikte sahibi olduk. Ehlibeyt için gözyaşı döken dedelerin torunlarıyız. Hz. Peygamber ebediyete göç ederken okşadığı baş Hz. Hüseyin’in başıydı. O başı kesenlerde zerre kadar iman olsaydı bu vahşeti gerçekleştiremezlerdi. Bu gün ehlibeytin gül bahçelerinde açan gülleri hep birlikte koklamak için toplandık. Onların şefaatini dilemeye geldik. Orucunuz mübarek, duanız kabul, iftarınız bereketli olsun” dedi.
 
ÇERKEZKÖY ÇOK GÜZEL BİR YER
Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da “Camisiyle, Cemeviyle ve cemaatiyle Çerkezköy çok güzel bir yer. Seksen bir ilden gelen güzel insanların yaşadığı bir ilçe. Cemevi inşaatı hızlı bir şekilde tamamlanıyor. İnşallah yakın zamanda üst katlardaki çalışmalar bitirilerek hizmete açılır. Allah’a her zaman dua içerisinde olmalıyız. Kerbela sadece on dört asır önce yoktu. Bu gün de Kerbela vardır. İşte Suriye ve Irak. Her gün onlarca insan öldürülmektedir. Bu gibi faciaların yaşanmaması için dua edelim” dedi.
 
 
 
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10