Endonezya heyetinden Akbulut’a ziyaret

AK Parti Tekirdağ Milletvekili, Türkiye- Endonezya Dostluk Grubu Başkanvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Endonezya Temsilciler Meclisi Halk Temsilciler Konseyi Sekreteryası ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tekirdağ 11.11.2013 11:24:00 0
 Endonezya heyetinden Akbulut’a ziyaret
EKONOMİK İLİŞKİLER MEMNUN EDİCİ DÜZEYDE DEĞİL
Endonezya heyetini TBMM'de görmekten mutluluk duyduğunu belirten Akbulut, Endonezya ve Türkiye arasında çok olumlu bir kardeşlik münasebeti ve tarih, kültür ve inançtan gelen birlikteliğin olduğunu söyledi. Akbulut, Endonezya ile ilişkilerin ekonomik anlamda çok memnun edici düzeyde olmadığını ifade ederek “Sizler işadamı heyeti değilsiniz biliyorum ancak yine de bu konuda bir consensus, fikir birliği oluşması açısından faydalı olabileceğinizi düşünüyorum. Türkiye ile Endonezya arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin arttırılması konusunda lütfen sizler de oradaki yetkililerle konuşun” dedi.
 
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Türkiye ve Endonezya arasında 1,5 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu anımsatan ve bu rakamın en az 5 milyara yükseltilmesini temenni eden Akbulut, “Sizin bizlerden, bizim sizlerden alacağımız çok değerli fikirler var. Ülkelerin, diğer ülkelerle ilişkileri ne kadar artarsa; kendi kültürlerini, ekonomik ve sosyal ilişkilerini daha da geniş anlamda sağlayabiliyorlar. Bu ilişkiler ne kadar sıkı ve güçlü olursa, diğer ülkelere karşı daha güçlü olurlar. Bu nedenle bu ziyaretin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Türkiye- Endonezya Dostluk Grubu Başkanvekili T.Ziyaeddin Akbulut daha sonra konuk heyete parlamento çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10