Artık kapıyı ‘kadın postacılar’ da çalıyor

Çerkezköy’de görev yapan, iki kadın posta dağıtıcısı Baş dağıtıcı Emel Yaşar Ettin ve posta dağıtıcısı Fatma Ağan, birçok zorluğu olmasına rağmen mesleklerini severek yaptı

Çerkezköy 11.11.2013 11:34:00 0
 Artık kapıyı ‘kadın postacılar’ da çalıyor
İŞLERİNİ SEVEREK YAPIYORLAR
On üç yıl önce posta dağıtıcısı olarak göreve başlayan Baş dağıtıcı Emel Yaşar Ettin ve dört yıllık memur Fatma Ağan, mesleklerinin zorluklarını anlattı. Her meslekte olduğu gibi posta dağıtıcılığının da zorlukları olduğunu belirten Yaşar Ettin, “10 sene önce göreve ilk olarak İstanbul’da başladım.  Orda işim daha kolaydı.  Çünkü orada oturan insanlar sık sık ikametlerini değiştirmiyorlardı.  Belli bir sokakta postanızı dağıtarak, işinizi kolaylıkla bitirebiliyordunuz. Çerkezköy öyle değil.  Daha önce adını bildiğiniz kişinin ikametine gittiğinizde o kişi yerine evde başka birisiyle karşılaşıyorsunuz. Çerkezköy’ün hep göç aldığı söyleniyor. Bu doğru değil. Gelenler olduğu gibi gidenler de var. Biz bunu yaşayarak görüyoruz. Çerkezköy’de birçok sokakta tabela yok, numara yok. Bu bizi en fazla zora sokan konu.  Bu konuda yapılmış olan çalışmaların sürekli olması gerekir. Büyüyen bir şehirde önceden yapılmış olan sokak ve numara çalışmaları günün ihtiyaçlarını karşılamıyor” dedi.
 
KOLAY İŞ YOK
Çerkezköy PTT’sinde dört yıldır çalışan Fatma Ağan, benzer sıkıntıları kendisinin de yaşadığını ifade etti. Ağan, “Ambardere, Bağlık ve İstasyon Mahallelerinde dağıtım konusunda problemler yaşıyoruz.  Ambardere’de var olan sıkıntı,  Bağlık’da da var, İstasyon Mahallesi’nde de. Çünkü bu mahallelerde tabela ve numara yok” dedi. Posta dağıtımı konusunda yaşanan bir başka meselenin de ikametinde olmasına rağmen kişilerin evrak kabul etmemeleri olduğunu sözlerine ekleyen Ağan, “Yaşadığımız sorunların başında hanelerin kapalı olması geliyor.  Elden teslim edilmesi gereken evrakların teslimi zor. Uyandırıldığı için kızanlar olduğu gibi evde olduğu halde kapıyı açmayan insanlarla da karşılaşıyoruz. Her mesleğin olduğu gibi dağıtıcılığında kendine özgü zorlukları var.” şeklinde konuştu.
 
HER GÜN YENİ BİR HEYECAN
Hava şartları ve taşıdıkları çantanın ağırlığı bir bayan için zor görünse de, mesleğini seven ve her gün yeni bir heyecanla işyerine koşan Çerkezköy’ün bayan dağıtıcıları işlerinden memnunlar. Onlar işlerini sevdiği ölçüde çalıştıkları mahallelerin sakinleri de onları seviyor. Görev yeri değişikliği yapıldığında ‘eski postacımızı isteriz’ diyerek birçok kişinin kendisine geldiğini söyleyen PTT Müdürü Ali Arslan ise personelinin en büyük yardımcısı.                                                    
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10