DİSK üyelerine “Kıdem tazminatı” anlatıldı

DİSK Trakya Bölge temsilcileri toplantısında “Kıdem Tazminatı” konusu anlatıldı.

Çerkezköy 11.11.2013 15:54:00 0
 DİSK üyelerine “Kıdem tazminatı” anlatıldı
KIDEM TAZMİNATI MASAYA YATIRILDI
Dün saat 13.00’da başlayan toplantıya DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Lastik İş Eğitim Uzmanı Üzeyir Ataman, DİSK Bölge temsilcisi Arif Kuday ile DİSK üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Disk Bölge Temsilcisi Arif Kuday “Birleşik Metal İş Sendikamıza üye 417 kişi bulunuyor. Dinex egsoz fabrikasında çalışan 250 kişiden 185’i üye yapılmış, ancak sermaye yanlısı sarı sendika ve patronlar tarafından baskılar kurularak örgütlülüğü kırmaya çalışmışlardır. DİSK olarak Lastik İş sendikamıza üye Setaş kimya’da 100, Trelleborg’da 140 ve Tristone fabrikasında ise 250 olmak üzere toplam 490 üye bulunmaktadır. Tekstil işçileri sendikamıza bağlı da toplam 830 üye vardır” dedi. Kıdem tazminatının çok değişik tanımlarının olduğunu belirten Lastik İş Eğitim Uzmanı Üzeyir Ataman “Kıdem tazminatının işsizlik sigortası yada iş güvenesi olarak değerlendirenler bile mevcuttur. Oysa bu kavramlar birbirleri ile ilişkili ancak aynı şey değildir. İşçiler kıdem tazminatını talep ederken kendilerine güvence olacak ve yaşam düzeylerini korumalarını sağlayacak bir hak olarak öne sürdüler. Kıdem tazminatı işçinin işyerinde çalışması karşılığında, çalışırken hak kazandığı ve işyerinden ayrılırken aldığı kendine özgü bir ücrettir. Tüm dünyada işçilerin elde ettiği en eski ödemelerden birisidir” diye konuştu.
 
“YÜZ İŞÇİDEN SADECE 5’İ PAZARLIK YAPABİLİYOR”
Siyasal tercihlerin, uygulanan ekonomik ve toplumsal politikaların sonuçlarına göre kıdem tazminatını değerlendiren Ataman “Toplu iş sözleşme kapsamına göre Türkiye’de yüz işçiden sadece 5’i pazarlık yapılabiliyor. İşçilerin yüzde 95’inin ücretleri ve çalışma koşulları işverenler ile devlet tarafından tek yanlı olarak belirleniyor. Kıdem tazminatı son otuz yılda asgari ücretin 7.5 katından üç katına gerilemiş ve yüzde 58 oranında azalmıştır. Kıdem tazminatı reel olarak erimiştir. Sadece kıdem tazminatı gün sayısına bakılarak değerlendirme yapmak ya bilgisizlik ya da bilinçli bir saptırmadır” ifadesini kullandı.
 
“YENİ İSTİHDAM YAPISINA UYMUYOR”
Kıdem tazminatının 2003 yılında 4857 sayılı iş yasasının ana metninden çıkarıldığını ve geçici madde olarak düzenlendiğini belirten Ataman “Kıdem tazminatı konusu 2 Kasım 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanan 2014 yılı programında da istihdam ve çalışma hayatı başlığı altında ele alınmaktadır. Kıdem tazminatı öngörülen yeni istihdam yapısına uymamaktadır. İşçilerin iş güvencesinin ve bir işyerinde sürekli çalışmasının kalmadığı koşullarda kıdem tazminatı uygulanamaz. Sadece giderek eritilmiş ve son otuz yılda gerçek değeri üçte bire inmiş kıdem tazminatından tümüyle kurtulmak ve piyasalara yeni fonlar yaratabilmek için üretilmiş spekülatif yaklaşımlar vardır” dedi.
 
“BUNU ÇALIŞMA BAKANLIĞINA İLETTİK”
Özel bir dönemde bir toplantı yaptıklarını ifade eden DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise “Gerçekten Türkiye tarihinin kırılma noktalarından birisini yaşadığımız bir dönemde Türkiye’nin ekonomik ve siyasal yönden ciddi krizde olduğu bir dönemde aynı zamanda üç seçimli bir döneme giren ülkemizde bugün siyasal iktidar hükümet emeğe dönük çok ciddi saldırı programı içersindedir. Konfederasyonun yönetim kurulu, başkanlar kurulu, örgütlenme daire başkanlığından oluşan toplantılarda birim toplantılarını oluşturduk. Kıdem tazminatı, taşeronlaştırma, özel istihdam büroları konusunda herhangi bir pazarlık söz konusu olamayacak kırmızı çizgilerimiz olduğunu açıkça yetkililere ifade ettik. 77 yıllık hakkı kimsenin aklından çıkarmaması gerektiğini söyledik. Disk var olan tüm gücüyle örgütlü ve örgütsüz, sendikalı sendikasız emeğine ve geleceğine sahip çıkacak tüm emekçilerle bunu kimseye yaptırmayacaktır. Çalışma Bakanlığı bizi çağırmadan önce biz gidip kendilerine bunu ilettik” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA 

0282 726 91 91
0282 747 65 10