“En büyük sorun erişilebilirlik”

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı makamında Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançerli, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başk

Kapaklı 12.11.2013 17:24:00 0
 “En büyük sorun erişilebilirlik”
HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ
Başkan İrfan Mandalı, ziyarette yaptığı konuşmada belediye olarak Kapaklı’da yaşayan engelli ve engelsiz tüm vatandaşların yanında olduklarını ifade ederek “Elbette engelli vatandaşlarımızın birazda olsa ayrıcalıkları var kendilerine yapacağımız desteklerle toplumda var olmalarını tüketen değil üreten bir birey olmalarını sağlamak yaşamlarını kolaylaştırmak engelli hizmetlerini yürütmek belediyelerin görevleri arasındadır bizlerde beldemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza gerekli hizmetleri yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün sağlıklı bir birey olmamız, yarın bir engelli olmayacağımız anlamına gelmez. Allah, her biri bir melek olan engelli çocuklarımızın ailelerimize de sağlık ve sabır versin. Kapaklı Belediyesi olarak her zaman onların yanındayız ve engelli vatandaşlarımız için her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz da Engellilerin en önemli sorununun erişilebilirlik olduğunu ifade ederek “İstenirse  engellilerin de görüşleri alınarak nasıl iyi şeyler yapılabileceğini görüyoruz” diye konuştu. Engelliler olarak uzun yıllar ihmal edildiklerini söyleyen Boyraz “Hükümet, yerel yönetim bize bir adım attığında heyecanlanıyoruz. Bizler de evlenmek, barklanmak, çalışmak, spor yapmak istiyoruz. Yeterli olanaklar sağlandığında engellilerin neler yapabileceğini görüyoruz ve gururlanıyoruz” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10