Veliköyspor liderliği sevdi 4-2

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de mücadele eden tek temsilcimiz Veliköyspor ligin ikinci haftasında evinde Sultanköy Belediyespor’u konuk etti. Maça rakibi karşısında fırtına gibi başlayan ve üstünlüÄ

13.11.2013 10:49:00 0
 Veliköyspor liderliği sevdi 4-2
 Süper Amatör Lig’de bu yıl şampiyonluk hesapları yapan Veliköyspor evinde konuk ettiği Sultanköy Belediyespor’u dört golle geçti.
 
SULTANKÖY ÖNE GEÇTİ
Pazar günü Veliköy Sahası’nda Pazar günü saat 13.00’de başlayan karşılaşmaya temsilcimiz Veliköyspor etkili bir futbol ile başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştiren Veliköyspor kaleci Sedat’a zor anlar yaşattı. Kontra ataklarla temsilcimiz kalesine yüklenen konuk ekip Sultanköy Belediyespor şok bir golle karşılaşmada öne geçti.
 
 
 
 
 
 
BERABERLİK GOLÜ SİNAN’IN AYAĞINDAN GELDİ
Gelen şok golle birlikte mağlup duruma düşen temsilcimiz Veliköyspor oyun disiplininden kopmaya çalıştı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen Veliköyspor geliştirdiği ataklarda kaleci Sedat’ı geçmekte zorlandı. Sağ kanattan etkili hücumlar geliştiren Veliköyspor arzuladığı gole karşılaşmanın 22.dakikasında Sinan ile ulaştı. Sağ kanattan Ömer ile gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan golcü oyuncu Sinan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yerden düzgün bir vuruş gerçekleştiren Sinan takımının beraberlik sayısını kaydetti.
 
MUSA ÖNE GEÇİRDİ
Gelen golle birlikte büyük moral bulan Veliköyspor kalan dakikalarda galibiyet mücadelesi verdi. Rakip kaleye kanatlardan hücum geliştiren Veliköyspor galibiyet golünü ise karşılaşmanın 29.dakikasında kaptanı Musa ile buldu. Sağ kanattan Sinan ile gelişen atakta Musa topla buluştu. Musa müsait pozisyonda bulunan Sinan’a hemen topu aktardı. Kale içine inen Sinan müsait pozisyonda bulunan Musa’ya topu aktardı. Musa’dan yerden düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.
 
İLK DEVREDEN ÜÇ GOL ÇIKTI
Karşılaşmanın ilk dakikalarında mağlup duruma düşmesine rağmen arka arkaya bulduğu iki golle galip duruma gelen Veliköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Sultanköy Belediyespor ise ilk devre tamamlanmadan beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre ev sahibi ekip Veliköyspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.
 
OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPTU
Karşılaşmanın ikinci devresinin ilk dakikaları da karşılıklı ataklarla geçildi. Rakibine pozisyon vermeyen Veliköyspor organize ataklarla rakip kalede üçüncü golü aradı. Karşılaşmanın 60.dakikasında gelişen Veliköyspor atağında Sinan müsait pozisyonda bulunan Musa’ya topu aktardı.Musa’da ceza sahası içine hareketlenen Taner’e topu gönderdi. Kalecinin sağından topu ağlara gönderen Taner skoru da 3-1 yaptı. Gelen golle birlikte konuk ekip Sultanköy Belediyespor oyun disiplininden tamamen koptu.
 
LİDERLİĞİNİ DEVAM ETTİRDİ
Rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Veliköyspor karşılaşmada dördüncü golü 83.dakikada Taner ile buldu. Sol kanattan seri çalımlarla ceza sahası içine giren Seçkin kaleci Sedat ile karşı karşıya kaldı. Müsait pozisyonda topu Taner’e aktardı. Taner’de bomboş kaleye topu göndererek skoru 4-1 yaptı. Karşılaşmanın 87.dakikasında ise Sultanköy Belediyespor farkı ikiye indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Sultanköy Belediyespor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Yiğit şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 4-2’ye getirdi. Kalan dakikalar içersinde gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Veliköyspor’un 4-2’lik galibiyeti ile sonuçlandı. Puanını 6 yapan Veliköyspor liderliğini devam ettirirken, Sultanköy Belediyespor ise bir puanda kaldı.
 
“İYİ OYNADIK”
Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Veliköyspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı “ Bu hafta rakibimiz karşısında iyi bir mücadele örneği sergiledik. Takım olarak ikide iki yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Haftalar geçtikçe Veliköyspor daha iyi olacaktır. Takım olarak ligde en iyi yere çıkmayı düşünüyoruz. Karşılaşmada üstün bir mücadele örneği sergileyen bütün futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum” dedi.
 
“ÜÇ PUAN İSTİYORUZ”
Süper Amatör Lig’de Çerkezköy’ün tek temsilcisi olduklarını hatırlatan Sarı “ Veliköy Çerkezköy’ün mahallesi oldu. Veliköyspor’a Çerkezköy’de bulunan sanayinin ve şahısların gerekli desteği sağlaması gerekiyor. Önümüzdeki hafta Malkara deplasmanına gideceğiz. Gökhan ve Musa’nın sakatlıkları devam ediyor. En iyi mücadelemizi ortaya koyup Malkara deplasmanından üç puan ile ayrılmak istiyoruz” dedi.
 
Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10