Restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, restorasyon ve onarımı devam eden Mürefte Kebir ve Şarköy Kebir Camileri’ni ziyaret etti.

Şarköy 13.11.2013 11:09:00 0
 Restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI
Kaymakam Zekeriya Güney, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Şarköy Kebir Cami ile ilçeye bağlı Mürefte Beldesinde bulunan  Kebir Camisi’ni ziyaret ederek, yüklenici firma yetkilisinden, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Güney, tarihi eser niteliğindeki camilerin aslına uygun olarak restorasyon ve onarımının büyük önem taşıdığını, yapılan çalışmaların sonucunda iki caminin tekrar eski orijinal görünümlerine kavuşacağını belirtti. Güney, ilçenin turistlik bölge olmasından dolayı özellikle yaz aylarında aşırı kalabalığın olduğunu, bu nedenle camilerin restorasyon ve onarımının önümüzdeki yaz sezonu başlamadan bitirilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
MAYISTA TESLİM EDİLMESİ PLANLANIYOR
Müteahhit firma yetkilisi ise yapılan sözleşmeye göre 31 Aralık 2014 tarihine kadar sürelerinin olduğunu ancak kendilerinin de restorasyon ve onarım çalışmalarını bir an önce bitirmek için gayret gösterdiklerini belirterek 2014 yılının Mayıs ayında teslim etmeyi planladıklarını söyledi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10