Emniyet kemerinin önemi anlatılıyor

Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe giren Trafik Güvenliği Eylem Planında 2020 yılına kadar trafik kazaları neticesinde, ölüm oranlarının yüzde 50 azaltılması hedefleniyor. İçişleri Bakanl?

Tekirdağ 15.11.2013 14:39:00 0
 Emniyet kemerinin önemi anlatılıyor
SARSINTININ AZALMASINI SAĞLIYOR
Doğru takılmış bir emniyet kemeri, çarpmanın etkisiyle, vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayıp,  çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek koltuktan fırlamayı engeller, hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korur. Emniyet kemerleri; otomobil ile seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini yüzde 45, kamyonetlerde %60 oranında azaltıyor. Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24,8’i hiç zarar görmeden kazayı atlatıyor.
 
 
3 GÜN SÜRECEK
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı’nca 3 gün boyunca Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile İlimiz Merkez Üç Kemaller  (Tuğlalı) Parkında, tüm Tekirdağ halkımıza emniyet kemerinin önemi görsel ve uygulamalı olarak anlatılıyor. Emniyet Kemeri Simülasyon Eğitim Aracı, üç gün süreyle Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 10:00-16:00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verecek. Trafik Denetleme Şube Müdürü Aytekin Uyar konuşmasında, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı vasıtasıyla halkımıza, emniyet kemeri takma konusunda daha duyarlı davranmaları, olası bir kaza anında yaşanan devrilmelerde, araç içerisinde bulunanların yaşayacağı etkileri ile emniyet kemeri kullanılmaması halinde ölüm ve yaralanmaların artabileceğini ayrıca bebek koltuğunun önemi hakkında da bilgilendirme yaptı.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10