Çerkezköy’ün bütçesi meclisten geçti

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu dün gerçekleştirildi.

Çerkezköy 15.11.2013 18:08:00 0
 Çerkezköy’ün bütçesi meclisten geçti
BÜTÇE OYBİRLİÐİ İLE KABUL EDİLDİ
Saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan toplantıya Ziya Osmanoğlu, Bülent Uğraş, Süleyman Ak ve Vehbi Demirtaş dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıda ilk olarak 2014 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi ile ilgili Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyon 3 aylık bütçeyi 67 milyon 604 bin 575 TL olarak belirlerken, komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul eidldi.
 
 
 
 
 
YANILMALAR OLACAKTIR
Gündem maddesi ile ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, daha önceki yıllarda tahmin edilen bütçelerin yüzde 90 ve üzeri seviyelerde gerçekleştiğini ifade ederek “2014 Mart Ayı itibari ile yeni bir yapılanma içerisine gireceğiz. Dolayısıyla tahmini bütçede yanılmalar olacaktır” dedi.
 
KATILIM ÜCRETİ ALINMAYACAK
Tahmin bütçenin karara bağlanmasının ardından gelir tarifesi ile ilgili Tarife Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon şehit, gazi, dul ve yetimlerden su ve katılım ücreti alınmamasına, kanal temizleme, su, su depozito, su abone kaydı, tanker ile su verildiğinde, arasöz ile su verildiğinde itfaiye ücretleri, itfaiye kontrol harcı, akıllı sayaç uygulama ücretleri, baca temizliği, su kanalizasyon bağlantı ücreti ve kanalizasyon şebekesi bağlantı ücreti dışındaki ücretlere yüzde 8 oranında zam yapılmasına karar verilirken, komisyon tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2014 Mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına Bütçe Kanunu’nda belirtilen en yüksek ücretin fazla mesai ücreti olarak ödenmesi ve uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara da en yüksek devlet memurunun bir günlük harcırahının ödenmesine ilişkin Tarife Komisyonu raporları oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından park alanı kiralama talebi ile ilgili İmar ve Bütçe Komisyonları raporları görüşüldü.
 
PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Cumhuriyet Mahallesi 100 ada 90 parselin güneybatısında bulunan 7 bin 691 metrekarelik yeşil alanın devri veya ihaleyle kiralanması komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun red kararı, Habip Bilgin’in red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.  İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Revizyon İmar Planı kapsamındaki muhtelif plan notlarında değişiklik yapılması konusunda İmar Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi.
 
MODERN BİR ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜ AÇILDI
Komisyonun Mevcut Plan Notu’nun “Sağlıklı bir kentsel alan sağlamak amacıyla konut ve ticaret alanlarında imar planlarında verilen toplam inşaat alanı; parsel büyüklüğü 3 bin metrekare ile 4 bin 999 metrekare arasında olanların yüzde 15, 5 bin metrekare ile 9 bin 999 metrekare arasında olanların yüzde 20, 10 bin metrekare ve üzeri alanların ise yüzde 25 oranında arttırılır. Bu alanlarda blokların boyut ve şekilleri yönetmelik hükümlerine tabi olmayıp, yapılaşma şartlarını arttırmamak kaydıyla Hmax. 24,50 metre ve belediyenin onaylayacağı mimari avan projeye göre belirlenecektir. Kat adedi verilen alanlarda lehte kullanım gerçekleşmesi halinde emsal değeri verilen alanlardaki uygulama şartları esas alınır” şeklinde değiştirilmesine ilişkin tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Alınan kararla Kartal Tepe-Kızılpınar arasındaki alanda yeni modern bir şehirleşmenin önü açıldı” dedi.
 
EK GÜZERGAH KONUSU GÜNDEME GTİRİLMELİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de yeni otogar ve yerleşime açılan yeni bölgelerdeki vatandaşların toplu taşıma araçlarından faydalanabilmeleri için bazı güzergâhlarda değişiklik yapılması konusunda İmar ve Bütçe Komisyonlarının kararları görüşüldü. Tüm güzergahların Devlet Hastanesi’nin önünden geçmesi gerektiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bir sonraki toplantıda gerek duyulan noktalara ek güzergah yapılması konusunu gündeme getirmemiz lazım. Tüm vatandaşlar bulundukları bölgeden hastaneye kolayca gidebilmeli. Hastaneye gitmek isteyen vatandaşımız aktarma yapmak zorunda kalmamalı” dedi. Güzergahla ilgili komisyon kararları meclis tarafından da kabul edildi.
 
ARTIRMA VE EKSİLTME YAPILMASI KABUL EDİLDİ
Kasım Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumunda son olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün gider bütçesinin bazı harcama kalemlerinde 12 milyon 617 bin 75,42 TL arttırma ve eksiltme yapılması yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Aralık ayı toplantısının 2 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’da yapılması kararlaştırıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10