“Kerbela’da büyük bir destan yazıldı”

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından Aşura Günü etkinliği kapsamında İmam Hüseyin (a.s.) ve Kerbela Şehitlerini anma programı düzenlendi.

Çerkezköy 17.11.2013 20:36:00 0
 “Kerbela’da büyük bir destan yazıldı”
KURAN TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Dün saat 13.00’da Ehlibeyt Dergahı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çorlu İmam Hüseyin Mescidi Hocası Aydın Selim’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe geçen sene Muharrem ayından bu yana binanın üst kat suvarlarının örüldüğünü, şadırvanın yapıldığını ifade ederek “Valiliğimizi, cemaatimizin ve iş adamlarımızın katkısı ile dış cephe montalamasını yaptık. Kubbe kaplama işini Çerkezköy Belediyesi üstlendi. Şadırvanı Veliköy Belediyesi karşıladı. Binanın ince işleri de Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılıyor. Dış cephe boyasını Kızılpınar Belediyesi üstlendi. Ehlibeyt Dergahı’nın yapılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
BÜYÜK BİR DESTAN YAZILDI
Kerbela’da büyük bir destan yazıldığını ifade eden Sinan Boztepe “Hem o günün Yezidine, hem de günümüzün Yezid’ine lanet olsun. Bir tarafta iman ordusu, bir tarafta küfür ordusu toplandı. Kerbela, Allah’a kul olma destanının yazıldığı bir yer. Bu Yezid şarap içerdi, çalgı çaldırıp köpek oynatırdı, maymun beyni yerdi, mescitlerde zina yapardı. Kerbela, bu insanlara karşı Allah’ın sözünü ayakta tutma mücadelesiydi” dedi. Türkiye’de Alevi ve Sünnileri karşı karşıya getirmek için pekçok oyun oynandığını söyleyen Boztepe “Ama bu necip millet Yezid’in oyununa gelmedi. Yezid’in fısıltısına uysaydı Anadolu’yu kan götürürdü. Yezidleşmemenin temel yasası  Kuran ve ehlibeyte sahip çıkmaktır” diye konuştu.
 
KERBELA OLMASAYDI İSLAM YERYÜZÜNDEN SİLİNECEKTİ
Kerbela’da Hz. İmam Hüseyin ile birlikte ehlibeytten 72 kişinin şehadet şerbetini içtiğini söyleyen Boztepe “Kerbela olmasaydı bugün hiçbirimiz burada olmazdık. Yezid, İslam’ı yeryüzünden silecekti. Allahu Ekber nidaları hiçbir yerde yükselmeyecekti. Elimizde okuyacak Kuran kalmayacaktır. Allah, Kuran’ı Hz. Hüseyin’in direnişi ile korudu. Her devrin Yezid’ine karşı hepimiz bir Hüseyin olmak zorundayız” diye konuştu.
 
KERBELA’YI BİLMELİ VE DERS ÇIKARMALIYIZ
Bugün İslam coğrafyasında insanların öldürüldüğünü anımsatan Boztepe “Zalim her yerde zalimdir. Irkı, mezhebi ne olursa olsun zalim bizden değildir. Biz Bedir’de peygamberden yanaydık, Kerbela’da Hz. Hüseyin’den yanaydık” dedi. Ehlibeyt Dergahı’nın Türkiye’de Kürdü, Türkü, Lazı, Alevisi, Sünnisi herkese açık olduğunu söyleyen Boztepe “Burası ehlibeytin muhabbetinin iplik iplik işlendiği yerdir. Günümüzün Yezid’i emperyalizm ve Siyonizmdir. Allah bu 2 düşünceye de lanet eylesin” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Muharrem ayının Müminler için en önemli aylardan biri olduğunu ifade ederek “Muharrem ayının en önemli olayı Kerbela. Kerbela’yı bilmeli, anlamalı, yaşamalı ve ders çıkararak birlik beraberliğimiz için neler yapılmalı ona bakmalıyız. Zalim ve mazlum ile yönetme ve sahip olma hırsı her zaman oldu. Kerbela bizim için bir yara. Hakla batılın, zalimle mazlumun karşı karşıya geldiği bir olay. Bugün de zalimler var. Bizim ders olarak almamız gereken şey nerede duracağımız. Bugün zulüm varsa ona karşı çıkmak her insanın  görevidir. Hz. Hüseyin zalimin zulmüne karşı durmak için İslam’ın ve Kuran’ın devamı için kendi bedenini veda etti” dedi. Ertem Hz. Hüseyin’in şu sözleri ile konuşmasını tamamladı: “Zalime karşı direnmemek, mazluma yapılabilecek en büyük kötülüktür. Ben zalimin yanında olmayı en büyük kötülük sayarım”
 
HAKKI SAVUNMAK İÇİN ŞEHİT OLDU
Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da Anma Programında yaptığı konuşmada, Kerbela olmasaydı bugün Müslümanların daha zor şartlarda olacaklarını belirterek “Hz. Hüseyin zulme karşı çıkmak, hakkı savunmak için şehit oldu” dedi. Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik de programda yaptığı selamla konuşmasında programa katılamayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın selamlarını ileterek, programın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
 
 
 
3 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAM EDİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından çocukların mersiyeleri, salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Tarık Çimen slayt eşliğinde Kerbela olayını, Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişini anlattığı sırada katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Program sonunda Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin duasının ardından katılımcılara 3 bin kişilik aşure ikram edildi. 
 
KATILIM YOÐUN OLDU
Dün düzenlenen programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Efrahim Yeşil, Aynur Düzgünel, Mehmet Danyeli, Süleyman Ak, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Ercan Üçel, Recep Bıyık ve Akın Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Akay, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Oktay Temel, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi , Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, dernek üyeleri ile Alevi ve Sünni yüzlerce vatandaş katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10