“Çocuklar bizim geleceğimiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayı Zeki Gürcün, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Polat Bedir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çerkezköy 18.11.2013 16:56:00 0
 “Çocuklar bizim geleceğimiz”
“EÐİTİM İLE İÇ İÇE OLAN BİRİSİYİM”
Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Gürcün “Ben eğitim ile iç içe olan birisiyim. Eşim emekli İngilizce öğretmenidir. Ben de beş yıl Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda dernek başkanlığı görevinde bulundum. İl genel meclisinde yapılan çalışmalarda milli eğitim komisyonuna girdim ve başkanlığını yaptım. Çerkezköy’ün ihtiyacı olduğu için bu komisyonda yer almayı istedim” diyerek Bedir’e yeni görevinde başarılar diledi.
 
“EKSİKLİK GÖRÜYORUM”
Göreve geldikleri zaman öncelikli işlerinin eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler olacağını ifade eden Gürcün “Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin mekan ve etkinlik açısından eksiklik olduğunu düşünüyorum. Kısaca Halk Eğitimi Merkezi gönüllüsüyüm. İki yıl boyunca açılan bağlama kursuna geldim ve Türk halk müziği korosunda görev aldım” dedi. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Tekirdağ’ın ilçeleri arasında en yetersiz, mekan olarak küçük ve kötü durumda olan tek yer olduğunu ve bunun kendisini üzdüğünü söyleyen Gürcün “Göreve geldiğimiz zaman modern çağdaş bir halk eğitim merkezi yapmak için çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Halk Eğitim Merkezleri bütün ilçelerde güzel fiziki koşullara sahiptir. Burayı da o hale getirmek için çalışacağız” diye konuştu. 
 
“HALK EÐİTİM ÇOK ÖNEMLİDİR”
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde bulunan eksiklikleri gözlemlediklerini ifade eden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Polat Bedir de “Geçtiğimiz günlerde müdürlüğümüze gelen Kaymakam Metin Kubilay ile bizzat bu konuyu görüştük. Bu bölgeye buranın fiziksel yapısı yeterli olmuyor. Okullarla iş birliği halinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buranın verimliliği de bir yere kadar oluyor. Kendimize ait binamız ve derslik sayısının fazla olması ile geniş fiziki mekanda daha verimli bir şekilde çalışılır. Kaymakam’a sunum hazırladık. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili çalışma yapılabilir. Halk eğitim çok önemlidir. İnsanlar çalışma hayatından arda kalan zamanını değerlendirmek ve çalışma stresinden uzaklaşmak için sosyal faaliyetler için bizim merkezlerimize yoğunlaşıyorlar. Halk eğitimin imkanları ve fiziksel kapasiteleri ne kadar geniş olursa halkında bundan faydalanma miktarı o kadar fazla olacaktır. Bizde buna inanıyoruz. Amacımız çalışmaları o yönde yeni bir bina olacaktır” dedi.
 
“İŞ ADAMLARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ”
Ziyarette Çerkezköy’de maddi imkanı iyi olan vatandaşlara da çağrıda bulunan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Gürcün “Biz devlet olarak her yıl yaklaşık 2 okul yaptık. Görev süremiz olan 4.5 yıllık süre zarfında eğitime ayrılan bütçesinin yüzde 40’ını Çerkezköy’e aktardık. Diğer sekiz ilçeye yüzde 60’ı paylaştırdık. Ama bu sorunu çözemedik. Devletin olanakları ile bu sorunu çözmemiz kısa vaade zor görünüyor. O nedenle imkanı olan tüm vatandaşlarımıza ve fabrikalara çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Bunları iyi yetiştirmek için okul yapma konusunda ellerini taşın altına koymalarını istiyorum. Hem hayır işlemiş olacaklar hem ailelerin isimlerini yaşatmış olacaklar hem de Çerkezköy’e güzel hizmet etmiş olacaklar. Kendilerinden destek bekliyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10