Çanakkale resimleri sergisi açıldı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye –Avustralya Dostluk Grubu Başkanı T.Ziyaeddin Akbulut Çanakkale Resim Yarışması’nın sergi resmi açılışını Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Necati

Tekirdağ 19.11.2013 10:37:00 0
 Çanakkale resimleri sergisi açıldı
KATILIM YOĞUN OLDU
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Sidney Gelibolu Memorial Derneği işbirliğiyle ve Avustralya Ankara Büyükelçiliği ve Çanakkale Konsolosluğu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Işık Üniversitesi Katkıları ile düzenlenen serginin açılışına Akbulut’un yanısıra Avustralya Büyükelçisi Ian BİGGS, Türkiye –Avustralya Dostluk Grubu üyesi Milletvekilleri, Gelibolu Anma Derneği Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
 
 
 
AMAÇ KAHRAMANLARIN HATIRASINI CANLI TUTMAK
Ziyarette konuşan Akbulut “Çanakkale Resim yarışmasının amacının Çanakkale Savaşları sırasında oluşan cesaret, vatan sevgisi, dostluk ve dayanışma, uluslararası barış ve özgürlük kavramlarını yeni nesillere aktarmak, savaşta ülkeleri için canını feda eden kahramanların hatırasını canlı tutmak, Çanakkale Savaşları ile ülkelerimiz arasında oluşan anlamlı dostluk ve işbirliğine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla düzenlenen resim yarışmasındaki resimlerin sergilenmesinin Meclis çatısı altında gerçekleşmesi ayrı bir anlam ve değer katmıştır. Tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10