Dershane kapatan taslağa, Çerkezköy’den de tepki geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın taslak bir metin ile kaldırılması için çalışma başlattığı dershaneler, girişime tepki gösteriyor. Çerkezköy’de eğitim veren dershanelerin yöneticileri dü

Çerkezköy 19.11.2013 12:05:00 0
 Dershane kapatan taslağa, Çerkezköy’den de tepki geldi
“SICAK BAKMIYORUZ”
Fem Dershanesi yöneticisi Ahmet Avcı, Açı Dershanesi yöneticisi Demet Kurucu, Fen Bilimleri Dershanesi yöneticileri Uğur Soykan ve Yılmaz Şandır, Anafen Dershanesi yöneticisi Mustafa Tunç, Final Dershanesi yöneticisi Yüksel Culfa, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Hükümet tarafından kaldırılması planlanan dershanelerin özel okula dönüştürülmesi projesine sıcak bakmadıklarını belirtti.
 
“DERSHANELER İHTİYAÇTAN DOÐDU”
Türkiye’de özel okulların tam kapasite ile çalışmadığını belirten dershane yöneticileri, dershanelerin amacının dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim seviyesini yükseltmek ve onları sınava hazırlamak olduğunu söyledi. Dershanelerle özel okulların yapısının farklı olduğunu belirten dershane yöneticileri “Dershaneler ihtiyaçtan doğdu. Devlet ihtiyaçları karşılayabilseydi zaten dershanelere ihtiyaç olmazdı” dedi. Dershanelerin kapatılması ile ilgili çalışmada eğitimi düzenleme ve eğitimin kalitesini artırmayla ilgili herhangi bir açılımın olmadığını belirten yöneticiler “Bu konuda yapılan açıklamalar tamamen siyasi bir kimlikte” dedi.
 
“5 BİN ÖÐRENCİ DERSHANEYE GİDİYOR”
Çerkezköy’de yaklaşık 5 bin öğrencinin dershaneye gittiğini ve dershanelerde yaklaşık 300 eğitmenin görev yaptığını ifade eden dershane yöneticileri “Bizim amacımız insanları sınava hazırlamak. Sınavlar devam ederken, dershanelerin kapatılmak istenmesine anlam veremiyoruz. İnsanları lisedeki 4 yıllık müftedattan üniversite sınavına giriyor. Dershaneler bu 4 yıllık müfredatı 1 yılda veriyor. Türkiye’de bunu karşılayabilecek başka bir kurum yok” diye konuştu.
 
“EÐİTİM VERMEDİÐİMİZ İDDİA EDİLEMEZ”
Dünyanın her yerinde dershanelerin olduğunu ifade eden dershane yöneticileri “Dershaneye gitmek zorunlu değil. Dershane insanın özgürce seçtiği bir yapı. Bunu kaldırmak serbest piyasa ekonomisine de ters” dedi. Bilgiye ucuz ulaşmanın ve disiplinin yolunun dershane olduğunu belirten ve dershanelerin ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen dershane yöneticileri “Öğretmenlerimizin dışarıdan ithal etmiyoruz. Bu ülkenin üniversitelerinden yetişmiş öğretmenlerle çalışıyoruz. Eğitim vermediğimiz iddia edilemez” dedi.
 
“İNSAN BİLGİYE NEREDEN ULAŞACAÐINI KENDİ SEÇMELİ”
Bunun sadece hükümetin sorunu olmadığını ifade eden dershane yöneticileri “bu, bu ülkede yaşayan herkesin, gençliğin ve geleceğin sorunu. Hükümetin bu çalışması en çok öğrenciler etkileyecek. İnsanlar bilgiye nereden ulaştığını kendi seçmeli” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10