40 yıllık su ihtiyacı karşılandı

İstanbul DSİ 14. Bölge Müdürlüğünün başlatmış olduğu Kınıklı Deresi Islah çalışmaları kapsamında Sultanköy’ün, Değirmenköy mevkiinde bulunan dere geçiş noktasındaki i?

Marmara Ereğlisi 19.11.2013 13:53:00 0
 40 yıllık su ihtiyacı karşılandı
Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Sultanköylü’nün sağlığı için Bağlar üstü mevkinde bulunan su depolarının membran kaplamalarını gerçekleştirdiklerini ve su analiz raporlarını her hafta sağlıklı bir şekilde kontrol ettirdiklerini ifade etti. Yine Önerler Esetçe Mevkii’nden isale hattı ile Ayvazçatağı terfi istasyonundaki depoya gelen içme ve kullanma suyu şehir şebekelerine verilmeden önce klor dozajı otomatik pompaları ile klorlanmakta olduğunu söyleyen Başkan Çolpan,  yeni ilave açılan 2 adet su kuyusu ile Sultanköy’ün 30-40 yıllık su ihtiyacının karşılanmış olduğunu ifade etti.
 
DEPLASE EDİLDİ
Çolpan, Dere Islah çalışmaları ile birlikte yürütülen Değirmenköy mevkiindeki içme suyu isale hattının değişikliği hakkında da “DSİ İstanbul 14.Bölge Müdürlüğü tarafından Mayıs ayından itibaren devam eden Kınıklı Deresi Islah çalışmaları kapsamında, Belediyemizin içme suyu isale hattının 14+250km' si olan Değirmenköy mevkii dere geçiş noktasında su hattı değişikliği çalışmalarımız önceki gün tamamlandı. DSİ İstanbul 14.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan dere ıslah çalışmalarındaki dere akar kotunun 1.5m altına inilerek asbes borular değiştirilmiş ve yerine çelik boru montajı yapılarak içme suyu hattımız deplase edilmiştir” dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10