Atık su arıtma tesisi devam ediyor

Hayrabolu Belediye Başkanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılan protokol gereğince Hayrabolu “Atık su Arıtma Tesisi” inşaatı devam ediyor.

Hayrabolu 20.11.2013 09:52:00 0
 Atık su arıtma tesisi devam ediyor
ERGENE’YE TERTEMİZ SALINACAK
İlçenin Çıkrıkçı Köyü güzergahında yapımına devam edilen Atık su arıtma tesisi inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Hasan İrtem, ”1053 Sayılı Belediye Teşkilatı Olan Yerleşim Yerlerine İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Hakkındaki Kanunun 10. maddesi gereğince Ergene Havzası Koruma Eylem Planında yer alan Hayrabolu Belediyesine ait Atık Su Arıtma Tesisi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yaptırılacak. İnşaatının maliyet bedeli 30 Yıl içerisinde 30 eşit taksitte Devlet Su İşleri (DSİ)' ne ödenecek. Hayırlısıyla bir büyük projeyi daha Hayrabolu’muza kazandırmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Uzun süren bürokratik uğraşlar, kamulaştırma çalışmalarından sonra DSİ ile yaptığımız protokol ile ihalesi gerçekleştirilen Atık su Arıtma tesisimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bir yılsonunda tamamlanacak tesisimiz ile ilçemizin kanalizasyon atıkları bu tesisimizde arıtıldıktan sonra Ergene’ye tertemiz bir şekilde salınacak. “ dedi.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
İrtem, atık su arıtma tesisinin inşaatı devam eden kanalizasyon inşaatıyla entegre olacağını, yüklenici firmanın çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10