TBMM’den 81 ile 8 bin 100 kitap

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu’nun teşviki ve TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile TBMM'de gerçekleştirilen kitap bağışÄ

21.11.2013 16:19:00 0
 TBMM’den 81 ile 8 bin 100 kitap
PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
Okumaya, kitaba ve kütüphaneye ilginin arttırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında; Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı ve Meclis personelinin katkılarıyla toplanan 8 bin 100 kitabın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullara ulaştırılacağı belirtildi. TBMM'de gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi veren TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu “TBMM İdari Teşkilatı olarak, 81 ilde 81 okula 8 bin 100 kitap göndermek üzere projemizi hayata geçirdik. Zaman zaman çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirilen projelerin pek çoğu toplumun hafızasında yer etti ve bunlardan bir kısmı ödüle layık görüldü. Artık yemeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesi, Meclis kampüsündeki meşe palamutlarının toplanarak her yıl farklı bir üniversitenin Ziraat Fakültesi'ne gönderilmesi, çevreyle ilgili projeler, geçen yasama yılında gerçekleşen "Sosyal Meclis Projesi" kapsamında çalışan arkadaşlarımızdan kullanılmış ancak temiz oyuncak, giysi ve kitap toplanarak bunların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması projesi” dedi.
 
3 TEMEL BEKLENTİMİZ VAR
Bu tür faaliyetlerden 3 temel beklentilerinin olduğunu söyleyen Neziroğlu “Kendi personelimiz arasında bir farkındalık oluşturmak ki bu konuda da oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü çalışanlarımız bu tür sosyal projelere ciddi anlamda destek oluyorlar, katkı sağlıyorlar. İkincisi; hem vatandaşa, hem diğer kamu kurumlarına örnek olmak ve onları da teşvik etmek. Üçüncüsü, bu tür sosyal projelerle bir kişinin dahi hayatında olumlu değişiklik olsa, biz bunu başarı kabul ediyoruz ve bu projeleri hayata geçirmeye değer diye düşünüyoruz. Kitap toplama kampanyası sembolik bir adımdır. Bir okul için belki yüz kitap, binlerce okul varken sadece 81 okula gönderilmesi. Ancak ümit ediyorum, başka kurumları da harekete geçirir ve onlar da başka sosyal projelere destek olurlar” dedi.
 
ÜCRETSİZ DAÐITILACAK
Projeyi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de teşvik ettiğini belirten Neziroğlu, kendisinin de Bozok Üniversitesi Kütüphanesi'ne önemli miktarda kitap gönderdiğini söyledi.  Projenin gerçekleştirilmesinde Sürat Kargo'nun da sponsor olarak destek verdiğini belirten Neziroğlu, kitapların dağıtımının bu sayede ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini dile getirdi. 
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10