“Amacımız öğrencileri yetiştirmek”

Raif Dinçkök İlkokulu’nda, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı düzenlendi.

Çerkezköy 22.11.2013 16:42:00 0
 “Amacımız öğrencileri yetiştirmek”
PROGRAM DÜZENLENDİ
Dün saat 13.00’da düzenlenen programa Okul Müdürü Mervan Yıldız, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Çelikol, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Mervan Yıldız bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak “Biz bu kutsal görevi yaparken, her zaman yanı başımızda olan velilerimiz, okula aile birliği başkanı ve üyelerimiz ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Öğretmenler olarak amacımız öğrencileri yetiştirmektir” dedi.
 
 
 
ÖÐRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Programda öğretmenler adına konuşma yapan Hüseyin Turan, öğretmenliğin mukaddes bir görev olduğunu ifade ederek “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan öğretmenlik, mutluluğu, huzuru temin açısından oldukça önemlidir. Bizleri, yüce gayemize ulaştıran bir amaçtır öğretmenlik. Öğretmenin görevi, gücü oranında erdemli toplum yetişmesine katkı sağlamaktır. Öğretmenliğin ilk gün heyecanını hissedilerek yapılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çok önemli değerlerin genellikle çıkarlara dönüştürüldüğü günümüzde, bu yüce sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de, ilk günkü heyecanımızı diri tutmalı, ideallerimizi çocuklarımıza aktarmalıyız” diyerek bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
 
İKRAMDA BULUNULDU
Okulda birinci yılını dolduran Türkçe öğretmeni Nilay Yücel de günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğretmenliğin çok önemli bir görev olduğunu kaydeden Yücel, kendisini bu günlere yetiştiren öğretmenlerin ve bütün öğretmenlerin gününü kutladı. Program okul öğrencilerinin söylediği şiirler ile devam etti. Program, okul öğretmenlerinden oluşan koronun konserinin ardından öğretmenler odasında, öğretmenlerin hazırlayıp, birbirlerine ikram ettikleri yiyecek ve içecekler eşliğinde yapılan sohbetle son buldu.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10