Saray MYO’nun temeli törenle atıldı

Çerkezköy Haber - Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokulu Yeni Okul Binası’nın temeli önceki gün saat 15.00’da Çerkezköy-Saray yolu üzeri Bağlar Mevkii’nde bulunan üniversite alanında d?

Saray 24.11.2013 16:40:00 0
 Saray MYO’nun temeli törenle atıldı
50 BİN TL AYRILDI
Törene Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Işık, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray MYO Müdürü Doç. Dr. S. Ahmet Menteş, Çerkezköy MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, siyasiler, işadamları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Temel atma töreninde konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, yapılan yatırımlarla Saray’ın adeta şantiyeye döndüğünü belirterek “Saray’a yapılan önemli yatırımların başında MYO geliyor. Bu zamana kadar MYO için belediye olarak elimizden gelen desteği sunmaya çalıştık. 2014 bütçesinden de MYO inşaatı için 50 bin TL ayırdık” dedi.
 
SÖZLERİNİ TUTTULAR
Saray Kaymakamı Hüseyin Öner de 3 Mayıs günü Saray MYO yararına düzenlenen gecede yüksek öğrenim gençliğinin daha iyi bir geleceği olması açısından tüm sanayicilerden, işadamlarından, yerel yöneticilerden ve esnaftan destek istediklerini anımsatarak “Daha sonra Saray Yükseköğrenim Kurumları Geliştirme ve Yaşatma Derneği’ni kurduk. MYO için destek sözü verenlerden taahhütlerini yerine getirmelerini istedik. Büyük bir bölümü sözünü tuttu” dedi.
 
 
 
 
BAŞKA BİNALAR DA YAPMAK MÜMKÜN
Öner, temel atma için tören düzenleme gibi bir niyetlerinin ifade ederek, yardım yapmak için inşaatın başlamasını bekleyenler ve yeni yardımlarda bulunmak isteyenlerin bilgi sahibi olması için bu töreni düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.  Saray MYO’nun yapılacağı 156 dönümlük arazinin NKÜ’ye tahsis edildiğini ifade eden Kaymakam Öner, “10 dönümlük kısma 300 öğrenci kapasiteli bir yurt yapılması için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulunduk. Arazinin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne tahsisi için süreç başladı. Bu alanda başka okul binaları da yapmak mümkün. Spor tesisleri, sosyal ve kültürel amaçlı binalar yapmak da mümkün. Biz şimdi ilk adımı atıyoruz. İnşallah zamanla gerisi gelecek” dedi.
 
HAYATA DAHA İYİ ŞARTLARDA HAZIRLANABİLECEKLER
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ederek “Saray Meslek Yüksek Okulumuzun mevcut binasını her ziyaretimde adeta ızdırap duyuyordum. Üniversitemizin Saray, Muratlı ve Marmaraereğlisi Yüksek Okulu binaları harap durumdadır. Buralarda yaklaşık biner öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor. Fakat binalarımız fiziki olarak yetersiz. Kaymakamımız bu yetersizliği farketti ve bu yola başvurdu. Kendisine teşekkür ediyorum. Çerkezköy Veliköy’de de Yüksekokul inşaatımız devam ediyor. İnşallah bu binalarımızın faaliyete geçmesi ile birlikte öğrencilerimiz hayata daha iyi şartlarda hazırlanabilecek” diye konuştu.
 
İLK HARCI BİRLİKTE ATTILAR
Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Işık da Saray Meslek Yüksekokulu’nun 20 yıllık bir geçmişinin olduğunu ifade ederek “ İnşallah bugün temelini attığımız bu okulumuzun açılış töreninde de daha kalabalık bir şekilde bir araya geliriz” dedi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Temel atma töreninde harç butonuna da protokol üyeleri hep birlikte basarak inşaata ilh harcı attı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10