Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Tekirdağ’da törenlerle kutlandı. Kutlama programı öncelikle Tekirdağ Belediyesi tarafından Şehit Öğretmenler anıtında düzenlenen programla başladı.

Tekirdağ 25.11.2013 12:41:00 0
 Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı
BİLİMİ REHBER EDİNMEMİZİ İSTEDİ
Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından Şehit Öğretmenler Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Dalgıç burada yaptığı konuşmada öğretmenlerin değerinin sonsuz olduğuna değinerek, “Bugün burada görevleri başında kalleşçe şehit edilen öğretmenlerimizi anmak için toplandık. Başöğretmenimiz Atatürk gelecek nesilleri öğretmenlere emanet etmiştir ve bizden sadece bilimi rehber edinmemizi istemiştir. Bu anıtın yapılmasında emeği geçenleri de saygıyla anıyorum. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
 
HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ
İkinci tören Valilik önündeki Atatürk anıtında gerçekleştirildi. Anıta çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda ise öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verilirken, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere de ödülleri Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. İhsan Soysal tarafından verildi. Tören Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmenleri tarafından hazırlanan şiir ve türkü programı ile sona erdi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10