Hakem böyle istedi 1-2

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup 9.hafta karşılaşmasında temsilcimiz Çerkezköyspor evinde İstanbul temsilcisi Halide Edip Adıvarspor’u konuk etti. Rakibi karşısında 18.dakikada Emrah Çilingir’in kaydettiği

26.11.2013 10:32:00 0
 Hakem böyle istedi 1-2
Bölgesel Amatör Lig 11’de son haftalarda kötü sonuçlar alan Çerkezköyspor evinde Halide Edip Adıvarspor’a mağlup oldu.
 
PAZAR GÜNÜ OYNANDI
Pazar günü saat 13.30’da Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Mustafa Eymür yönetirken, yardımcılıklarını ise Eren Gökmen ve Anıl Balta yaptı. Karşılaşmaya üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Çerkezköyspor Zülküf ve Ogün ile ileride gol aradı. Taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi Çerkezköyspor karşısında konuk ekip Halide Edip Adıvarspor ise kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.
 
ÇİLİNGİR İLE ÖNE GEÇTİK
Ataklarını rakip kalede sıklaştıran temsilcimiz arzuladığı gole karşılaşmanın 18.dakikasında ulaştı. Sol kanattan hızlı çıkan Çerkezköyspor’da Ogün seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Üç rakibini oyundan düşüren Ogün sol çaprazdan sert bir vuruş gerçekleştirdi. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Emrah Çilingir düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Gelen golle birlikte Çerkezköyspor’lu oyuncular büyük sevinç yaşadılar.
 
TARTIŞMALI BERABERLİK GOLÜ GELDİ
Karşılaşmada üstünlüğünü devam ettiren Çerkezköyspor ataklarını sıklaştırdı. Karşılaşmanın 32.dakikasında gelişen Çerkezköyspor atağında Zülküf ceza sahası içinde topla buluştu. Bu pozisyonda rakip defans bariz şekilde topa elle dokundu. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Eymür penaltıyı vermeyerek büyük tepki topladı. İlk devrenin kalan dakikaları karşılıklı ataklarla geçildi. 42.dakikada konuk ekip Halide Edip Adıvarspor atağında top auta gitti. Yan hakem aut atışını göstermesine rağmen karşılaşmanın hakemi pozisyonu korner olarak nitelendirdi. Kullanılan kornerde topa iyi yükselen Görkem topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı.
 
ÇERKEZKÖYSPOR YÜKLENDİ
Gelen beraberlik golünün ardından karşılaşmada heyecan arttı. Her iki takımda galibiyet golü için ataklar geliştirdi. Ancak gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de taraftarının desteğini arkasına alan Çerkezköyspor etkili başladı. Ancak savunmada hata yapmayan konuk ekip kontra ataklarla ciddi anlamda pozisyon üretti. Karşılaşmanın 65.dakikasında Çerkezköyspor atağında topla buluşan Zülküf’ün vuruşu direğe çarparak auta çıktı.
 
İSTANBUL EKİBİ ÖNE GEÇTİ
Karşılaşmada puan kaybı yaşamak istemeyen konuk ekip Halide Edip Adıvarspor ise etkili ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın 75.dakikasında konuk ekip öne geçti. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topa iyi yükselen Hamit düzgün kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek konuk ekibi karşılaşmada ilk kez öne geçirdi. Karşılaşmada öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan temsilcimiz kalan dakikalarda beraberlik için rakip kaleye yüklendi.
 
PUANSIZ AYRILDI
Beraberlik golü için rakip kaleye sağlı sollu ataklarla yüklenen Çerkezköyspor uzatmalarda önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Sağ kanattan Emrah Çilingir bireysel çalımlarla ceza sahası içine girerek müsait pozisyonda topu Zülküf ile buluşturdu. Zülküf’ün vuruşunu kaleci Özgür mükemmel refleks ile kornere çeldi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Halide Edip Adıvarspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrılan Çerkezköyspor beş puanda kalırken, puanını 19 yapan Halide Edip Adıvarspor ise şampiyonluk yolunda önemli bir deplasmanı kayıpsız geçmiş oldu.
 
HAKEMLER TEPKİ ÇEKTİ
Karşılaşmanın ardından Çerkezköyspor cephesinden karşılaşmanın hakemi Mustafa Eymür’e büyük tepki vardı. Çerkezköyspor yönetimi Halide Edip Adıvar golünden önce oluşan korner pozisyonun aut olduğu ve bir net penaltılarının verilmediği gerekçesi ile hakemlere büyük tepki gösterdiler.
Halide Edip Adıvar takımının yaklaşık 100 taraftarı müsabakanın ilk dakikasından son ana kadar yaptıkları tezahüratlarla takımları lehlerine destekte bulundular.
 
Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10