İtfaiye kapı kapı dolaşıyor

Tekirdağ Belediyesi'nde görev yapan itfaiye erleri, soba kullanan vatandaşları kapı kapı dolaşarak baca yangınları ve zehirlenmelere karşı uyardı.

Tekirdağ 26.11.2013 15:17:00 0
 İtfaiye kapı kapı dolaşıyor
VATANDAŞLARI UYARIYORLAR
Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri, soba kullanan vatandaşları olabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. İtfaiye erleri Tekirdağ Çınarlı Mahallesi sakinlerinin kapılarını çalarak baca yangınlarına ve zehirlenmelere karşı uygulamalı olarak hem uyardı hem de tehlike arz eden kusurları ev sahibine düzelttirdi.
 
YAKICI MADDE DÖKÜLMEMELİ
Tekirdağ İtfaiyesi, ziyaret ettikleri evlerde ilk olarak soba yakılması sırasında benzin, tiner gibi parlayıcı ve patlayıcı sıvı maddelerin kullanılmaması, yanıcı maddelerin sönen sobalara kesinlikle dökülmemesi, plastik dekoratif amaçlı baca kapakları kullanılmaması, rüzgarlı havalarda soba tütmesi ve karbondioksit zehirlenmesine karşı tedbirli olunması, yatmadan önce sobanın söndüğünden emin olunması konularında uyarılarda bulundu. Ayrıca yangından korunmak için çocukların kibrit, çakmak gibi, maddelerle oynamamaları konusunda uyarılarda bulunan itfaiye erleri, küçük çocukların kesinlikle evde tek başlarına bırakılmaması, şofben baca bağlantılarının çok iyi yapılması ve iyi bir çekiş sağlanması gerektiğini vurguladılar.
 
PERDELERİN YAKININA YERLEŞTİRİLMEMELİ
İtfaiye erleri, doğalgaz ve LPG kaçakları için gaz alarm detektörleri kullanılması ve mutfakta yemek pişirme ocaklarının hava cereyanı olabilecek bir yere ve perdelerin yakınına yerleştirilmemesi konusuna dikkat çekti. Daha sonra itfaiye erleri ev sakinlerine, soba ve boruların çevresinde çamaşır kurutulması konusunda, sobadan sıçrayabilecek kıvılcımlara karşı önlem alınması, sobaların altlıkları mermer veya demir materyallerden olması konusunu, uygulamalı bir şekilde anlattı. Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Şen, bu tür bilinçlendirici ve uyarıcı eğitimlere gerek uygulamalı gerek teorik olarak bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10