Trakya Turizm Paneli’nişn 4.’sü yapıldı

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Turizm Fakültesi organizasyonu ile Kırklareli'de 4.Geleneksel Trakya Turizm Paneli yapıldı.

Çerkezköy 28.11.2013 17:11:00 0
 Trakya Turizm Paneli’nişn 4.’sü yapıldı
MÜZE KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMALIYIZ
Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak panelde yaptığı konuşmada "Çocuklarımıza müze kültürünü erken yaşlarda aşılamalıyız" dedi. Gelişmiş ülkeler in turizmden geri kalmış ülkelere göre çok daha fazla gelir elde ettiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Çakmak, "Müze düşüncesi aslında bütün şehirlerde, kasabalarda, belediyelerin birinci sorunu haline gelmesi lazım. Çünkü yabancı turist haritayı eline aldığında önce gideceği yerdeki turistik yerlere ve müzelere bakıyor" diye konuştu.
 
ÜNİVERSİTE OLARAK ÖNEM VERİYORUZ
KLÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Bülent Şengörür de panelde yaptığı konuşmada Trakya Bölgesi'nde turizm potansiyelinin geliştirilmesine üniversitenin önem verdiğini ifade ederek “Bunun için Turizm Fakülte'mizin bir çok faaliyeti olduğunu biliyoruz. Bugünkü faaliyette o faaliyetlerin en önemlilerinden bir tanesi. Panelimiz ülkemiz, bölgemiz turizmine hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Panele Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Maria D. Alvarez, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığı Turizm Bölge Alan ve Merkezleri Şube Müdürü Ferhat Özkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman katıldı.
 
YÖRESEL ÜRÜNLER TANITILDI
Panelin yapıldığı Kültür Merkezi'nde Kırklareli Belediyesi, Edirne Belediyesi, Vize Belediyesi, Demirköy Belediyesi ve Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü stant kurarak yöresel ürünlerini tanıttı.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10