“Sandık kararı alındıysa 7 isim de dahil edilmeliydi”

CHP Genel Merkezi, 7 aday adayının olduğu Çerkezköy’de kamuoyu yoklamalarının ardından Metin Dönmez, Ensar Sivri, Remzi Garip ve Vahap Akay ile ön seçim yapılmasına karar verirken, M.Zeki Gürcün, Aktaş

Çerkezköy 28.11.2013 18:45:00 0
 “Sandık kararı alındıysa 7 isim de dahil edilmeliydi”
 Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel merkez Çerkezköy'de 4 aday adayı ile ön seçim kararı alırken, aday adayları süreci değerlendirdi.
 
4 ADAY ADAYI ÇIKTI
3 aday adayı ile birlikte sandığa gidecek olan aday adayı Metin Dönmez Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesten önce bütün partilerden daha fazla demokrasiye inanan parti olduklarını ifade ederek “Mutlaka sandık konulması, partinin onurlu üyelerini getirerek belediye başkan aday adayının belirlenmesi çok daha önemli ve güzeldir. Biz bunu isterdik. Tekirdağ ve ilçelerinde üyelere sorulmasını istedik. Ama genel merkezimiz Tekirdağ’daki merkez ve ilçelerinde kamuoyu anketleri yapılsın, anketten net çıkan kişi de aday olsun dedi. Genel merkez de üyeleri kapsayan daha kapsamlı araştırma yaparak dört aday adayı çıkarmıştır” dedi.
 
“SANDIKTAN BEN ÇIKACAĞIM”
Yedi aday adayı ile yola çıktıklarını ifade eden Dönmez “Bütün aday adayları güzel çalışmalar yaptılar. Parti olarak seçimi alacak, AK Parti’nin bu baskıcı yönetiminden, talan eden yönetimden kurtaracak aşamaya geldik. Önceki akşam kamu oyundan anketten çıkan sonucu bekliyorduk.Bu anketten çıkacağımı biliyordum. Parti içinde bir geçmişim vardır. Anketten açık ara önde çıkan bendim. Ne hikmetse sandık kararı alındı. Dört arkadaşın ön seçime katılacağı duyuruldu. Genel merkezin aldığı karara saygı duyuyorum. Yine sandıkta yapılacak ön seçimde onurlu üyelerimizin öz iradeleri ile verecekleri teveccüh ile sandıktan birinci çıkacağıma inanıyorum” dedi.
 
“BAYRAÐI DALGALANDIRACAĞIZ”
Sandık kararı alındıysa, dört ismin değil yedi ismin dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Dönmez “Üç aday adayı da ön seçime girseydi daha güzel ve demokratik olacaktı. Üç arkadaşın dışarıda bırakılması hiç hoş olmadı. Sonuçta genel merkezin kararıdır. Demokratik yönetime sahip olan parti olarak böyle küçük bir öz eleştiriyi de yapma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Yapılacak ön seçim gelecek hafta Pazar günü yapılacak. O güne kadar üyelerle konuşup temaslarda bulunacağız. Kendilerinden teveccüh isteyeceğiz. Pazar günü CHP’nin adayı kesinleşecektir. Adayın belirlenmesinin ardından CHP’nin bayrağını Çerkezköy Belediyesi’nde dalgalandıracağımız düşünüyorum”  diye konuştu.
 
“ÜYELERİMİZE GÜVENİYORUM”
Bu gelişmelerin ardından partide herhangi bir kırgınlık olacağını düşünmediğini belirten Dönmez “Sonuçta yedi aday ile hep beraber Pazar günü sandıktan çıkacak adayın yanında birleşeceklerini düşünüyorum. Şimdiden partimize hayırlı olsun. Sandıktan da benim çıkacağıma inanıyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’ne yedi yıldır hizmet eden, çeşitli kademelerinde görev yapan, 2009’da Belediye Başkan adayı olmuş, 3 dönemdir yüzde birin altında kalmak zorunda bırakılan partiyi o dönemde büyük özveri ile çalışarak yüzde 25 oy seviyesine taşımış partiliyim. Üyelerimizin mutlaka bunu göreceklerine, geçmişte CHP’ye yaptığım kazanımları değerlendireceğine inanıyorum. 15 aylık ilçe başkanlığı döneminde yaptığımız çalışmaları da biliyoruz. Hak ne ise yerini bulacaktır. CHP’nin her üyesi aydın görüşe sahip, vicdanını dinleyen, aklını kullanan doğru kararları çok rahat verebilecek üyelerimiz . değerlendirmelerini yapacaklardır. En doğru kararı vereceklerinden eminim” dedi. 
 
 “SAYGI DUYMAK GEREKİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından alınan kararın herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Vahap Akay “Genel merkezimiz dün itibariyle üye bazında sandık kararı çıkarttı. Bu kararın Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2 Eylül’de yedi aday adayı arkadaşımız ile yola çıktı. Yapılan kamuoyu anket çalışmalarının ardından dört aday adayının sandığa gideceği kararı çıktı. 8 Aralık’ta ön seçime gideceğiz. Bana göre kısmen eksik bir karardır. Yedi aday adayının bu seçime girmesini istiyorum. Ancak genel merkezinde kararına saygı duymak gerekiyor” dedi.
 
“SANDIKTAN ÇIKACAK ADAYLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ”
Sürecin başından beri gittiği yerlerde bütün toplantılarda CHP’nin örgüt iradesinin kesinlikle atlatmandan bu süreç içine katılması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Akay “Kamuoyundan çıkan aday, örgütün de işaret edeceği adayın Belediye Başkan adayı olması gerektiğini ifade ettim. Kendim ve örgütüm adına mutluyum. Bu partinin olmazsa olmaz kararı olacaktır. Örgüt iradesinin nabzını tutmak zorundayız.  Demokrasinin gereği yerine gelmiştir. Bu parti adına çok olumludur. Diğer partilere örnek olacak harekettir. Sandıktan çıkacak aday ile yola devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“EN DOĞRU KARARI ALACAKTIR”
Tüzük gereği 1 Temmuz itibariyle üyelik hakkını kazanan partililerin oy kullanacağını belirten Akay “Bir kişinin üyelik hakkını kazanması için üç ay süre beklemesi gerekiyor. 31 Mart itibariyle üye olan partililerimiz bu dönemde oy kullanacak demektir” dedi.  1999 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadrolarında yer aldığını belirten Akay “2003 yılında yönetimde yer aldım. İlçe Başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, il ve ilçe delegeliği yaptım. Bu partinin kısaca bütün kademelerinde görev yaptım. Ben bu süreçte örgütün en doğru kararı alacağını düşünüyorum. Bunu ön seçim günü hep birlikte göreceğiz” dedi.
 
“YÜKSEK KATILIM BEKLİYORUM”
Seçimde oy kullanacak üyelerden katılım beklediğini belirten Akay “Kamuoyu anketi kararı alındıktan sonra seçmen bazında çalışma yürüttük. Partinin içinde birisi olarak, delege ve üyelerle çalışmalarımızı sürdürdük. Üye ve delege ile iç içe her gün görüntümüz vardı. Bundan sonra da devam edecektir. Önümüzdeki süreçte yapılacak ön seçimde yüksek bir katılım bekliyorum. CHP’li üyeler kendi doğrularını ve iradelerini ortaya koyacaktır. Yüzde yüze yakın katılım ile CHP’nin adaylık sürecine katkı koymalarını istiyorum” diye konuştu. Sandıkta şansını yüzde 25 olarak gördüğünü ifade eden Akay “Dört aday adayı arkadaşımız seçime girecektir. Her adayın yüzde 25 şansı vardır. Bu sürecin sonunda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Seçimden sonraki dönemde ise kazanan Çerkezköy olacaktır” ifadesini kullandı. 
 
TÜM ADAY ADAYLARININ GİRMESİNDEN YANAYDIM
Genel Merkezin kararının ardından görüşlerini aldığımız CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri, sandığa bütün aday adaylarının girmesinden yana olduğunu ifade ederek “Keşke sandık kurulurken bütün aday adayları seçime beraber gitseydi. Partiye her adayın büyük emeği vardır. Bu üç aylık süre zarfında herkes her tarafa ulaştı. Emeklerinin boşa çıkarılmaması gerekiyordu. Zeki Gürcün, Subaykan Pandar ve Aktaş Güler gerçekten çok çalıştılar. Siyasi birikimlerini de aday adayı arkadaşlara vereceklerini düşünüyorum” dedi.
 
“ŞANSIMIZ YÜKSEK GÖRÜYORUM”
Sandıkta şanslarını yüksek gördüklerini söyleyen Sivri “2008 yılında partiye ilk girdiğimde bizim partimizin sağlıklı bir üye yapısı mevcut değildi. O zamanki yönetim ile birlikte üye yapısını sağlıklı bir hale getirdik. Bütün üyelerimizi kayıt altına aldık. O zamanki yönetim ile ummalı bir çalışma yaparak üye yaptık. Şimdi ise o ekip ile beraber çalışıyorum. Üyelerin birçoğu bizim yakınımız ve dostlarımızdır. Çok rahatlıkla kendilerine ulaşıp destek isteyeceğiz” dedi. Sandığı desteklediğini belirten Sivri “Yaptığım çalışmalarda sandık üzerine yoğunlaştım. Ve çalışmalarımızı da öyle sürdürdük. Üye listelerindeki arkadaşlara ulaştık. Daha sonra Tekirdağ’da kamuoyu yoklaması ile sürecin devam edeceğini söyleyince, üye listelerini bırakıp vatandaşlarımızın içine girdik ve çalışmalarımızı o şekilde devam ettirdik. Her kesime ulaştığımızı düşünüyorum. Genel merkezin verdiği karara da saygı duyuyoruz. Biz her türlü çalışmaya açığız. 2008 yılında partiye girdiğimizde üye yapımız yoktu. Biz bunları güzel çalışma örneği göstererek liste haline getirdik. Bütün çevremizi, ailelerimizi, iş arkadaşlarımızı üye yaptık. Sağlam bir dosyamız oluştu. Herkes rahatlıkla üye bilgilerine ulaşabilecektir. Seçimlere kadar 10 günlük bir süremiz var. Zaten çalışmıştık ve alt yapımız sağlamdır” diye konuştu.
 
“GÖĞSÜMÜ GERE GERE OY İSTEYECEĞİM”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Çerkezköy’de başarıya aç olduklarını ifade eden Sivri “Bütün üyelerimiz, delegeler ve partililer başarı istiyor. Herkesin sağlıklı düşünmesi gerektiğini ve öyle karar vermesi gerektiğini düşünüyorum.  Sandık seçimlerinde bütün üyelerimiz sağlıklı kararı verecektir. Hepimiz için hayırlısı olacaktır. Biz bize yeteriz. Bu çok önemli bir unsurdur. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin iktidara yürüyüşü de kadrolarıyla sadece üye sistemi ile gerçekleşmeyecek. Üye olan olmayan geniş katılıma ihtiyaç vardır. Ben gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi tabanı hariç çok farklı illerden oy getirebileceğini düşünüyorum. Ben insanlarla iç içeyim. Hayatımda kimseden bir şey istemedim. İlk kez insanların karşısına çıkıp göğsümüzü gere gere oy isteyeceğim” dedi.
 
“YEGANE KİŞİNİN DE BEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Sivri “Bu çevre gerçekten daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermeyi düşünmeyen bir çevredir.  İlk defa bu insanlara gidip, lütfen bu genel seçimde CHP’ye oy verin diyeceğiz. İlk kez oy isteyeceğim için kendimi de haklı görüyorum. Bunu  bütün üyelerimizin değerlendirmesini istiyorum. Bu partiye bütün aday adayları büyük katkılar sundular. Bizim dışarıdan özellikle ak partili çevrelerden oya ihtiyacımız vardır. Bunu da en geniş kapsamlı sağlayacak yegane kişinin de ben olduğumu düşünüyorum. Hedefimizi koyduğumuzda amacımız Kızılpınar ve Veliköy’de yaşayan vatandaşlarımızı kucaklamaktı. Biz gerçekten oradaki insanların sorunlarını dinledik. Yeter ki buradaki arkadaşların yanına gidip sorunlarını bildiğimizi ve çözüm önerilerini anlatalım. Kucakladıktan sonra seçim de çok rahat olacaktır” dedi.
 
SİYASETE DEVAM
CHP Genel Merkezi tarafından aday adaylığı düşürülen Subaykan Pandar da, siyasete devam edeceğini söyledi. Subaykan Pandar, Genel Merkezin aldığı karara saygı duyduğunu ve kendisinde kırgınlık oluşturmadığını belirterek “Gönlüm,  sandığın yedi aday için kurulmasından yanaydı. Genel Merkez her nedense böyle bir uygulamayı uygun görmedi. Genel Merkezin kararını saygıyla karşılıyorum.  Üyelere yönelik yapılacak seçim sonucunda sandıktan çıkacak olan arkadaşımızın yanında olacağım” dedi.
 
MADEM SANDIK KURULACAKTI ANKETLER NEDEN YAPILDI?
Anket skandalının yaşandığı Çerkezköy’de aday adaylarının sahip oldukları yüzde ile belirlenmesinin doğru bir sonuca ulaştırmayacağına vurgu yapan Pandar, “Adayın belirlenmesinde anketlerin sağlıklı yapıldığına inanmamakla birlikte karara saygı duyduğumu belirtmeliyim. Ben kendimden çok Zeki Gürcün’e üzüldüm. Onun bu anketlerde dört aday adayından daha az puan almış olacağına ihtimal dahi vermiyorum. Madem sandık kurulacaktı anket neden yaptırıldı? Ankete itibar edilmecektiyse sandık neden kuruluyor?” diye konuştu.
 
CHP SEÇİMİN GALİBİ OLACAK
Genel Merkezin aldığı kararın, Çerkezköy’de seçim sonuçlarını etkilemeyeceğini ifade eden Pandar, “Sonuç ne olursa olsun CHP Çerkezköy’de seçimin galibi olacaktır. Çünkü Çerkezköy iktidar nimetine rağmen on altın yılını boşa harcamıştır. Akşam yağan yağmur sokakları kullanılmaz hale getiriyor. Çöp sorununun cadde ve sokaklardan kalır yanı yok. Zaten siyasete soyunmamın asıl nedeni de budur. Arkasında devletin imkânları olan bir belediye, Çerkezköy halkına hizmet sunamadı. Ben büyük projelerle belediye başkanlığını düşünmüştüm.  Şunu da açıkça ifade etmeliyim ki bundan sonrası için ne başkan yardımcılığı, ne de meclis üyeliği gibi bir görev düşünmüyorum. Siyasetten kopmadan ileride neler yapabileceğim konusunda düşüncelerim var” dedi.
 
DESTEĞİM DEVAM EDECEK
İlk gün neredeyse bugün de orada olduğunu söyleyen Pandar “Aday adaylarımız içinden kim aday olursa olsun yanında olacağımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Desteğim ilk gün heyecanı ile devam edecek. Bir başka partide siyaset yapmayı düşünmedim. Belki çok daha kolay yollardan belli yerlere çıkmam daha kolay olurdu. Ne var ki bu kolayı seçmekten başka bir şey olmazdı. Bu güne kadar aday adaylarımızla sergilediğimiz birliktelik gerçekten kayda değerdi. Bundan sonra da aynı samimiyetle yolumuza devam edeceğiz. Genel Merkezin kararını saygıyla karşılıyorum” şeklinde konuştu.
 
KARAR SONUCU ETKİLEMEYECEKTİR
Aday adaylığı sürecinde hem partiye hem de kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı son derece memnun olduğunu sözlerine ekleyen Pandar, “Ben çalışmalarımı Atatürk Caddesi’nde yapmadım. Çerkezköy’ün ücra köşelerinde halkımızla bir arada olmanın uğraşını verdim. Atatürk Caddesi’nde siyaset yapan bir çok insan var. Onların yaptığı halkla kucaklaşmak değil adeta bir şovdur. Kenar mahalle sakinlerinin şahsıma ve partime gösterdiği ilgi bana şevk verdi. Bu şevk ben de,  Çerkezköy Halkına hizmet etmem gerektiği kanaatini uyandırdı. Çerkezköy Halkı hizmetlerin en güzeline layıktır.  Bu güne kadar halkımıza hizmet edilmediğini açıkça belirtmek istiyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
      

0282 726 91 91
0282 747 65 10